Bogen har en udførlig beskrivelse af kropsdele, knogler og indre organer i form af rim og andre steder bare beskrivelse.

Under hvert rim og beskrivelse er der en opgave til børnene, som motiver og aktiverer deres sansestimulation.

Bogen har flotte illustrationer og piktogrammer, som kan hjælpe børnene til at løse opgaverne. Den har en parallel beskrivelse af dyr og insekters anatomi til sammenligning og for at skabe bredere forståelse hos børnene. Dette gør, at børnenes indlæring bliver styrket på flere måder.

Der er stor læringsværdi for små børn i børnehavealderen i bogen, især når de i denne alder begynder at udforske deres egen og andres krop.

Kroppen rim og mirakler kan i høj grad bruges til indskoling, læreplaner, sanglege, motorik og sansestimulation og ikke mindst at skabe gode legerelationer for børn via opgaveløsningen.

Derudover styrker man børns sprogudvikling, viden både på en faglig plan, og på børns niveau og forståelses evne.

Bogen lægger op til mange pædagogiske aktiviteter for små børn i daginstitutioner, især for børnehavebørn og børn før skolestart. Den er også et godt redskab med læseværdi for forældre, som kan have nogle gode og hyggelige timer med deres små børn og udvide deres videnshorisont. Så den kan bruges af fagfolk, forældre og bedsteforældre mm.

Faglitteratur
Gyldendal
Marianne Iben Hansen og Peter Bay Alexandersen
40
Pouran A. Rastehkenari
27. august 2018

Seneste anmeldelser

Forvandling
Skønlitteratur
Robotic rapsody
Skønlitteratur
Frisk luft
Skønlitteratur
-->