Maj 2004

I bogen Lær at tegne monstre kan børn trin-for-trin tegne sig gennem alverdens monstre. Og her menes virkelig monstre fra hele verden - både kendte, mindre kendte og helt ukendte.
Desuden er der mulighed for at blive introduceret til sagn og mytiske fortællinger bag det enkelte monster. Sikkert ikke helt uvæsentligt at kende et monsters baggrund, når man skal have liv i stregen.

Sammen med monstre som for eksempel Ghul (en ægyptisk ligæder), en Glumso (dansk arrig gris) og Satanshånden (portugisisk kæmpehånd i havet) er også et afsnit om Dine egne monstre. Forfatteren kommer med forslag som cykelkældermonstret, mørkeskovsmonstret eller ham-der-mobber-monstret, men det er op til børnenes egen fantasi hvordan de - eller helt andre monstre –skal se ud. Og det er godt.

Bogen er illustreret i farver. Det gør den indbydende, og man får lyst til at efterligne. Så kan man jo passende læse afsnittet om akrylfarver i begyndelsen af bogen med forslag til mindre indkøb af farver og pensler. Til hvert tegneoplæg er der et lille tegneteknisk kneb, som er med til at udvikle børnenes praksis.

Og mens børnene tegner løs, kunne jeg forestille mig en voksen, som kigger over skulderen, griber en blyant, sætter sig og tegner med, og der udvikler sig en rå(u)hyggelig snak. …
Skønlitteratur
Forlaget Aschehoug
Erik Schrader
112
Tina Mikkelsen
11. maj 2004

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev