StineStregen, der bl.a. er kendt for sin selvbiografiske onlinetegneserie, har nu hun kastet sig over børnebøgerne. Og det er der kommet en lille fin serie ud af: Hovedpersonerne er pigen Lilla og hendes kat, der hedder Løve.

I Lilla og Løve bliver aldrig syge, der er en af tre bøger i serien, opdager Løve meget mod sin vilje, at den er blevet syg. Selvom den sveder og ikke har appetit, forsøger den desperat at overbevise Lilla om, at den i hvert ikke er syg. Som den febrilsk siger, mens den både dyrker yoga og forsøger at strikke; Aldrig har man set så lidt sygdom.

Lilla får en fiks idé ved at foreslå, at de jo kan lege, at Løve er syg. På den måde kan hun passe og pleje Løve og Løve ånder lettet op, for nu kan den være syg, altså uden at være det officielt.

Det er fin historie, der udspiller sig, og målgruppen, der er børnehavebørn, kan sagtens følge Løves perspektiv; for det er ikke altid lige rart at være syg, når man nu bare gerne vil være frisk. Men omvendt er det også rart at blive forkælet lidt.

Teksten udmærker sig ved en sjov og levende dialog. Fx nægter Løve tingens tilstand ved at sige Jeg er altså helt utroligt ikke spor syg!. Det er godt ramt og præcist udtryk for en følelse. Illustrationerne er venlige og søde; især billedet af Lilla, der endelig får sin vilje og kan kramme Løve, emmer af omsorg.

 

Skønlitteratur
Gyldendal
StineStregen
StineStregen
32
Christoffer Boserup Skov
4. juli 2018

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev