Benji Davis, der bl.a. står bag bogen Stormhvalen, ser i sin nye bog, Lille Myr, verden fra en lille haletudses perspektiv. For hvordan er det at være lille – og ikke bare lille, men ligefrem den mindste af de små haletudser i dammen?

Lille Myr er nervøs for Gavflab, dammens store fisk, der lever i dybet, og som måske spiser de brødre og søstre, der en for en forsvinder fra dammen Til sidst er der kun Lille Myr og Gavflab tilbage men det lykkedes hende at springe væk og op ad vandet til sidst fra det store monster. Og i selvsamme øjeblik finder Lille Myr ud af, at hun netop ikke er så lille mere, men er blevet til en frø. Og over vandet finder hun alle sine søskende; de var ikke blevet ædt, men bare sprunget op ad vandet i takt med, at de havde udviklet sig til frøer.

Lille Myr er en kort historie om at være den mindste, om at være bange og om, at det hele nok skal gå til sidst. Alle de bekymringer, som Lille Myr gør sig, viser sig ikke at være berettigede. Den pointe kan være en fin indledning til en dialog med bogens målgruppe, børn fra tre år. Samtidig er det også oplagt at gå på opdagelse i de fine og farverige illustrationer, der følger Lille Myr fra haletudse til færdig frø oven vande. 
 

Skønlitteratur
Carlsen
Benji Davis
32
Christoffer Boserup Skov
8. oktober 2019

Seneste anmeldelser

Fannis farver 1-10
Skønlitteratur
Tordenhuset
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev