Er man fan af Messi og Ronaldo, ved man alt om dem og følger deres udvikling i forskellige medier både privat og professionelt. Men kender man ikke disse sportsstjerner grundigt nok, kan man med denne bog udvide sin viden.

Jeg synes, bogen er mest fakta om de to fodboldstjerner og en smule fans holdninger, så hvis man skal bruge bogen i en pædagogisk formål, kræver det, at pædagogen bruger sine kreative evner til at samle børnene og motivere dem på forskellige måder i form af højtlæsning, fodboldspil eller gennem en samtale med de unge om deres drømme og ønsker mm.

Historien om Messi og Ronaldos barndom og deres kamp om at opnå en karriere på internationale plan kan inspirere og motivere mange unge, især drenge, til at tro på sig selv og få dem til at gøre en indsats for deres drømme. At opnå sine drømme kræver mod, hårdt arbejde, tillid til sig selv og ikke mindst, at man går udfordringerne imod.

Bogen kan have en positiv effekt på børn og unge med lavt selvværd eller børn og unge med få virkemidler i den retning, hvor de kan se, hvordan de to sportsstjerner har trodset sygdom, fattigdom og andre sociale problemer for at opnå stjernetitlen i sportsverden ved at være tro mod sig selv.

For at børn opnår deres mål, kræver det, at familien også støtter dem, og at man er indstillet på, at ens unge vil gennemgå en adfærdsændring, idet sociale normer er anderledes end det samfund, man lever og vokset op i. Derfor betyder det meget for børn og unge at have deres forældres opbakning hele vejen.

Når man læser bogen, får man en klar fornemmelse af, at forfatteren selv er fan af Messi, og han får desværre Ronaldo til at fremstå som en lovløs aggressiv person med tilpasningsvanskeligheder. Han bruger også nedladende gloser om Ronaldo som det kikser for portugiserne i stedet for at sige, at Ronaldo brænder et mål og et par andre uheldige kommentar.Den slags udtalelser kan være anstødende for Ronaldos fan, hvis målet med denne bog er, at alle kan få en indsigt i disse sportsstjernernes liv, men også for de nye nysgerrige læser. Bogen lever op til sin titel Messi mod Ronaldo, men virkeligheden er helt noget andet for de to fodboldstjerner, da de ikke ser sig selv som hinandens modstandere men som to, der kæmper om mange af samme formål og omtaler hinanden positivt i et interview i bogen.

Jeg synes, bogen med livshistorien om disse to sportsstjerner kan være en god motivation for børn og unge i skoler, klubber og generelt i samfundet, som enten har mistet modet på grunde af forskellige forhindringer i deres liv, eller dem der ikke kender indgangsmetoden.

Skønlitteratur
Memoris
Michael Jepsen
188
Pouran A. Rastehkenari
18. januar 2018

Seneste anmeldelser

Spor af Liv
Skønlitteratur
Mester Ester
Skønlitteratur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev