Forlaget Bolden vil med to bøger introducere klassisk musik til de helt små: Bogen "Min lille Mozart" består af seks opslag og har seks lydknapper, der hver spiller korte uddrag af Mozarts mest kendte værker fx "Blinke, lille stjerne klar", "Den tyrkiske march" og "Eine kleine Nachtmusik". I samme serie er bogen "Mine klassiske musikinstrumenter" kommet. Den er lavet efter samme koncept, men har i stedet for Mozart fokus på at præsentere seks klassiske musikinstrumenter: Violin, tværfløjte, guitar, trompet, pauker og klaver.

Det er godt set af forlaget, at der mangler en enkel og tilgængelig introduktion til den klassiske musik for de helt små børn. Og missionen lykkedes ganske fint; bøgerne er både robuste nok til at blive læst af og sammen med små børn og de korte musikstykker fungerer glimrende som en appetitvækker. Lydknapperne er indarbejdet fint i bogens fysiske sider, så det kræver blot et lille tryk med fingeren for at starte og stoppe musikstykkerne, der i øvrigt har et behageligt lydleje ved hverken at være for lavt eller højt.

Bøgernes illustrationer er simple og passer fint til målgruppen. Man kunne måske godt have eksperimenteret lidt mere med udtrykket og givet bøgerne et mere kunstnerisk udtryk. Men med målgruppen i baghovedet er illustrationerne måske slet ikke så tossede.

Målgruppen er børn fra et år og op her kan alle være med. Bøgerne er oplagte for institutioner i forhold til at dyrke det musiske og selvfølgelig også for alle musikelskere, der gerne vil give glæden videre til de næste generationer.

Skønlitteratur
Bolden
Séverine Cordier
16
Christoffer Boserup Skov
7. juni 2019

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev