Vil man servere god, sund og nærende mad for sine børn, så kræver det nogle gange lidt mere end gode overtalelsesevner. Her er løsningen måske: For ”Nikolaj, drengen der lærte at lave mad fra næsten hele verden” er en glimrende kogebog for børn (mest til de 6-8-årige) med mange spændende opskrifter og gode historier.

Drengen Nikolaj bor i en opgang med mange forskellige mennesker fra hele verden – og på sine besøg hos fx inderen Calcutta, amerikaneren Big Joe, afrikaneren Bongo, araberen Ali og kineseren Kong Fu bliver han præsenteret for alverdens spændende retter.

Med bogen i hånden kan man inddrage børnene og sammen med dem kaste sig over kødgryderne. Det geniale ved bogen er, at den kombinerer fantasifulde historier med kogekunsten.

Bogens svaghed er af layout-mæssig karakter. Opsætningen er ganske enkelt dårlig – der er ingen klar adskillelse mellem historierne og opskrifterne. Historierne fortsætter ind i mellem opskrifterne, og det er en ærgerlig fejl, der faktisk skaber en del forvirring.

Skønlitteratur
Politikens Forlag
Nikolaj Kirk og Andreas Bræstrup Kirstein (Illustrationer af Rasmus Bregnhøi)
144
Christoffer Boserup Skov
31. oktober 2006

Seneste anmeldelser

-->