Karin Bodenhoff har udvalgt og redigeret OG SÅ ER DET GODNAT!, som er en samling eventyr, historier, sange mm. Hun har hentet dem fra mange kendte kilder. Der er de helt gamle: eventyr af H.C. Andersen og Grimm, en side fra DEN STORE BASTIAN og et par salmer. Der er de halvgamle: Halfdan Rasmussen, Åh Abe og Palle alene i verden. Og der er de nulevende: Rune T. Kidde, Kim Fupz Aakeson og Jakob Martin Strid. 22 forfattere i alt.

Jeg gik helt i nostalgi-mode over Svend Otto S.' illustrationer af Ulven og de syv gedekid. Jeg klukkede over Historien om Madses mor, som ikke ville spise. Jeg brækkede tungen over Stativ, stakit, kasket... Tre såkaldte ordsprogsbilleder af Bente Bech skal nok udfordre såvel barnet som den voksne. Det er nu ikke nogen ulykke, hvis man ikke finder de i alt 66 ordsprog, billederne illustrerer. Tegningerne er også spændende bare at kigge på og snakke om.

Det er en tung bog (1290 gram), som børn ikke skal sidde med selv. Mange af historierne fås i mere handy udgaver til selvlæsning for de små. De skal derimod få den læst op, skal de! Mange, mange gange. De skal nyde de mange forskellige tegneres kunst. De skal synge med. De skal gyse, grine og græde - lidt.

Der er mig bekendt ingen nyheder i OG SÅ ER DET GODNAT! Det lover den heller ikke på nogen måde. Til gengæld lover bagsiden, at bogen er en skat af nye og gamle klassikere. Den skat får man! Den får topkarakter af mig, intet mindre. Hvis jeg kun måtte eje én højtlæsningsbog for børn, så valgte jeg denne.

Hvis jeg en skønne dag sidder på plejehjemmet og får besøg af børnebørn, så skal de høre morfar fortælle. Så håber jeg, at OG SÅ ER DET GODNAT! står på hylden lige ved siden af gyngestolen.

Skønlitteratur
Gyldendal
Karin Bodenhoff (redaktion)
277
Bjarne W. Andresen
27. december 2005

Seneste anmeldelser

-->