Maj 2004

Titlen er misvisende, fordi bogen indeholder hele to små historier om Peter Plys: dels titelhistorien, dels "Tigerdyr klatrer ikke i træer". Begge historier fortæller om de elskelige figurer fra Hundredemeterskoven. Tigerdyret står centralt i begge historier: som en anden Bamse fra Bamse og Kylling er der ingen grænser for, hvad han kan... når han selv skal sige det. Undervejs må han indrømme, at selv tigerdyr ikke kan alt.

I den første historie dukker Tigerdyret op hos Peter Plys. Peter Plys vil heller ikke gerne dele, så han gør alt for at få den uinviterede gæst afsat til sine venner. På den måde møder vi de andre figurer: Grisling, Æselet, Jakob, Kængu og Kængubarnet.

I den anden historie vil Tigerdyret prale overfor Kængubarnet. På vej op i et træ brækker en gren og de må opgive. Peter Plys tror, at det er en jagular, som sidder i træet, men Grisling opdager tingenes rette sammenhæng. Sammen med de andre venner får de hjulpet de to nødstedte ned på jorden igen.

Bogen er lavet med de originale tegninger af E.H. Shepard, som sagtens kan hamle op med Disneys nye version. Den er velegnet til højtlæsning, men den store skrift gør den også egnet til ikke så stærke læsere.
Skønlitteratur
Forlaget Aschehoug
A.A. Milne
54
Bjarne W. Andresen
12. maj 2004

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev