»Robotic rapsody« handler om en robotdreng. Han bor alene med sin menneskefar, som selv har bygget ham. Drengen kommer ofte til skade, men faren kan heldigvis reparere ham selv. De bor langt ude på landet, og hverdagen er meget rutinepræget. Senere får drengen en ny hjerne, og han får et nyt syn på livet.

Robotic rapsody indgår i Årgang 2024, en serie på 5 kortromaner med det fælles tema forvandling med forskellige anerkendte forfattere. Der er også en novellesamling i serien med samme team, hvor novellerne er skrevet af dimittender fra Manuskriptskolen for Børnefiktion.

Robotic rapsody handler om en robotdreng, som bor alene med sin menneskefar. En far, der drikker mange øl og som ikke altid er rar ved ham, når faren fx har brug for ro. De bor langt ude på landet, og hverdagen er meget rutinepræget. Senere får drengen en ny hjerne, og han få lyst til at bryde ud af ensformigheden og opleve en anden virkelighed. Derfor dræber han sin far, men han må gøre det igen og igen, for faren sidder i køkkenet igen hver morgen. Til sidst lykkes det, og verden er åben for drengen. I starten er han dog plaget af tanker og mareridt om faren, så han får hjælp af en form for læge til at glemme, og det giver ham mod på at blive en del af den nye verden. Drengen bliver venner med tvillingerne Clara og Carl Emil, men det er ikke nemt at forstå, hvordan relationer fungerer, når man er en robotdreng.

Bogen kan læses som en beskrivelse af forvandlingen fra barn til voksen - en periode hvor man ofte tager afstand fra sine forældre og deres liv, mens man senere udviser en større forståelse for deres vilkår og valg.

Bogen er lidt dyster, men man bliver hurtigt nysgerrig på robotdrengens mulighed for at få et godt og tilfredsstillende liv.

Skønlitteratur
Gads Forlag
Dennis Glintborg
84
Birgitte Reindel
23. marts 2024

Seneste anmeldelser

-->