Sallys kiksede og pinlige far formår endnu en gang at være tæt på at ødelægge det hele. Denne gang er det julen, som den lille familie har inviteret alle bedsteforældrene med til for første gang. Sally, lillebror Eddie, mor og far skal med andre ord sørge for al planlægningen, og det er ikke ligefrem fars største styrke.

Fars øjemål er skyld i, at de får et juletræ, som er dobbelt så højt som stuen. Da han har savet det til, er det toppen, han kasserer. Eddie hjælper også til med at pynte det med en saks, en agurk, en rulle tape, en tube tandpasta, et piskeris OG Eddies cykel. Ulykkerne fortsætter med, at far hælder sovsekulør i risalamanden og i øvrigt har glemt mandlen, og alle bliver enige om, at eftersom farmor har mest ondt i maven, må hun få mandelgaven.

Billederne supplerer teksten rigtigt fint. De ofte grotesk morsomme situationer får lige en tand ekstra på billedsiden, når Eddie forsøger at pakke en prut ind som julegave eller vil tisse på ilden, som har bredt sig fra juletræslysene til resten af træet.

Eddie tager på mange måder rollen som det sjove indslag i stort set alle opslag i Sallys far kringler julen. På den måde er han en fin modvægt til den mere fornuftige Sally. Far handler, før han tænker, og mor ser vi ikke meget til.

Der er lidt Anders Matthesen over Sallys far-serien, som dog er mere stueren end Matthesens forfatterskab, bl.a. fordi de værste (og sjoveste) bandeord og politiske ukorrektheder er sorteret fra. Kigger man godt efter på billederne, er der også noget for de voksne, fx har far en T-shirt med påskriften Anti Christ-mas og én med Satans Rørhat.

Skønlitteratur
Carlsen
Thomas Brunstrøm
Thorbjørn Christoffersen
40
Bjarne W. Andresen
12. november 2019

Seneste anmeldelser

-->