Det er ikke en let sag at illustrere H.C. Andersen; man træder ind i en lang tradition med mange vellykkede produktioner. Ikke desto mindre er det netop, hvad illustrator Lars Gabel gør – og det lykkedes ganske glimrende.

Gabel har illustreret seks eventyr af H.C. Andersen i bogen: De vilde svaner, Snedronningen, Den lille havfrue, Fyrtøjet, Den lille pige med svovlstikkerne og Nattergalen. Og det lykkedes Gabel at supplere de klassiske eventyr med illustrationer, der er drømmende og fantasifulde og på den måde indfanger essensen af eventyrenes DNA. Gabel formår at sætte nye billeder på eventyrene og tolke dem på sin egen måde, det er i sig selv en bedrift. Gabel, der bl.a. har vundet Kulturministeriet Illustratorpris, lever altså op til sit høje kvalitetsniveau, og det giver udgivelsen et præg af at være luksuriøs.

De seks udvalgte eventyr harmonerer fint med hinanden, og der er noget til både de større og mindre. Teksterne er bearbejdet en anelse for at gøre den mere børnevenlig det klæder udgivelsen. Målgruppen er eventyrlystne børn og voksne fra seks år og op.

Skønlitteratur
Carlsen
H. C. Andersen
Lars Gabel
248
Christoffer Boserup Skov
29. november 2020

Seneste anmeldelser

-->