"Skarp på hajer" er en klassisk fakta-bog om hajer. Og så alligevel ikke helt; for i stedet for billeder er bogen fyldt med grafiske illustrationer. Det gør bogen interessant og fængslende på en helt anden måde. De flotte illustrationer gør, at bogen nærmest er et stykke design med flotte farver og former.

Bogen bliver først og fremmest båret oppe af de spændende illustrationer der er noget interessant at se på på hvert opslag. Teksten er ikke på samme måde nyskabende, men lægger sig meget tæt op ad den traditionelle faktabog, hvor man på de 36 sider får alt at vide om hajer fra skelet, socialt liv og hajer i mytologier.

Bogen slutter med et kapitel om, hvad vi kan gøre for at undgå forurening. Her fortælles der bl.a. om, at vi skal holde havene rene, og det kan vi gøre ved at cykle mere og sørge for ikke at smide vores akvariefisk ud i naturen, fordi de ikke passer ind i naturen. Sandt nok, men det virker som et stort skridt fra flere cykelture til bedre levevilkår for hajerne. Intentionen fejler ikke noget, men det virker, som om teksten og intentionen ikke helt bliver foldet ud her.

Mange børnehavebørn interesserer sig for hajer, og de vil helt sikkert elske at gå på opdagelse i denne flotte og anderledes faktabog.

Faglitteratur
Gads Børnebøger
Owen Davey
38
Christoffer Boserup Skov
29. november 2020

Seneste anmeldelser

-->