"Syng med Sigurd" er i 2 bind, hvor den ene er en samling af forhenværende sange: Nogle af dem bliver brugt rundt omkring, og nogle er havnet i ”glemmebogen”. Det andet bind er alle de sange, han selv har skrevet.

Samlingen af sange dækker børnesange, festsange, højskolesange, salmer og som prikken over i'et H.C. Andersen- og kongesange.

Sangene er opdelt i pædagogisk rækkefølge i form af vuggeviser, lege og bevægelser med baggrundshistorier mm., hvor alle pædagoger og lærere kan trække bogen frem og fortælle historien først og derefter synge til fordel for børns sprog, motorik og sociale udvikling.

For hver sang har Sigurd lavet noder, som gør, at man nemt kan spille dem på flere instrumenter, hvis man kan. Især eleverne kan spille dem i musiktimer på forskellige instrumenter og udvikle deres musikalske evner.

Netop dette gør bogen enorm værdifuldmålt i undervisningsværdi, som kan bruges i musikundervisning i skoler eller musikkonservatorier.

Sigurd formår med sit musikalske talent og sit mangeårig arbejde med børn at forstå børn og unges verden og har valgt nogle illustrationer, som er børnevenlige med god kobling til teksterne.

Dernæst har han givet alle læserne en mulighed for at scanne QR-koden for hver sang og se video- og musikoptagelserne. Så er der ingen undskyldning for ikke at bruge sang og musik, som viderebringelse af kulturarv til den ny generation.

Bogen kan bruges i daginstitutioner, skoler, klubber, kirker, fester, musikkonservatorier, plejehjem, højskoler og hjemme af forældre og skabe glæde, fælleskabs følelser og gode minder, idet sangsamlingen indeholder sange for hver en lejlighed og relater sig til dansk samliv, dansk kultur, samfundssind. 

Denne bog kan trygt sammenlignes med H.C. Andersens eventyrværk. Bogen er kulturarv, et musikalsk leksikon og den bedste litteratur, som kan bruges over alt i samfundet, også af dem, der ønsker at stifte bekendtskab med dansk lyrik og dansk kultur gennem musik og digt.

De sange, Sigurd har selv skrevet, er Danmarkshistorien, hvor børn og unge kan lære om deres rødder, deres fædreland, kongeriet, opdragelse, livsvilkår, som skaber et sammenhold/tilhørsfølelser, når de samles og synges i fællesskab.

Denne samling er en kulturskat, som kan have plads i hvert hjem, offentlige og private institutioner, da den kan anvendes til en hver lejlighed. Det gør denne bog unikke og letanvendelig både af børn og voksne. Det er så prisværdiget, at Sigurd har lavet denne samling, hvor sange fra fortiden og nutiden kan leve videre og skabe glæde i et samleværk. Det er noget, der har været savnet i dansk litteratur.

Faglitteratur
Politiken
Sigurd Barrett
432
Pouran A. Rastehkenari
1. november 2020

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev