Bøgerne om Rasmus klump er enormt populære. Rasmus klump spiller en helte-/lederrolle og er den klogeste i alle historier. Med sin klogskab opfordrer han sine venner til at stå sammen og tænke på løsninger.

Verdens bedste Rasmus Klump indeholder 7 historier. I hver historie kommer børnene til at stifte bekendtskab til et nyt begreb, en ny ting, til dyrelivet, naturen, kammeratskab, fællesskabsnormer i hvert lille samfund, som alle sammen har en værdifuld viden at give børnene.

Udover at bogen er sjov, attraktiv og spændende, er den lærerig og motiverer børnene til at bruge deres fantasi, nysgerrighed og ikke mindst at være vedholdende. Disse er positive sociale færdigheder, som kan berige børnenes tænkemåde, handlemåde og evnen til løse opgaver.

Mange historier er præget af eventyr og er tæt relateret til andre børnehistorier, som på mange måder er genkendelige for børn. Bogens flotte illustrationer er sigende for indholdet og fanger børns opmærksomhed. Bogen tager udgangspunkt i hverdagsliv, normer og traditioner i hver familie i de små og store samfund.

I alle historier får man et indtryk af nærhed, kærlighed, fællesskab og hjælpsomhed, som er enormt vigtigt for børn, som lærer om positive værdier.

Bogens 7 historier handler om:

  1. Rasmus Klump og den røde bil

  2. Rasmus Klump og Pandekageskibet

  3. Rasmus Klump på Kageøen

  4. Rasmus Klump i Tivoli

  5. Rasmus Klump har fødselsdag

  6. Rasmus Klump og Tudeprinsen

  7. Rasmus Klump hos Nisserne.

Alle disse historier er skrevet i børnehøjde med en levende fortælling, som gør bogen sjov, livlig, interessant. En samling, som kan med fordel bruges af mange daginstitutioner til de små børn og til at få en dialog med børnene og indprente Rasmus Klumps og hans venners sociale færdigheder i form af lege, højtlæsning, fællesskabssamvær osv. hos børn. Bogen kan også med fordel bruges af forældre, bedsteforældre og til godnat læsning mm.

Skønlitteratur
Carlsen
Frit efter Carla og Vilhelm Hansen
190
Pouran A. Rastehkenari
2. oktober 2018

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev