Denne billedbog er en i rækken i serien om Villads fra Valby.
I denne historie følger vi Villads på tur med børnehaven. Villads og hans kammerat har begge rokketænder, og gad vide om man kan bruge sådanne rokketænder til at købe en gave til lillesøster? Villads gør i hvert fald et forsøg.

Bogen er skrevet i et let og børnevenligt sprog. Historien bliver fortalt ud fra Villads synspunkt og giver et blik ind i en børnelogik, der kan være svær for voksne at forstå. Selv om Villads kommer ud i lidt ballade hos de voksne, er hans motiv elskværdigt for læseren.

Når man som forælder læser bogen, kan man godt genkende den voksnes ageren, der er lidt for hurtigt til at drage konklusioner ud fra Villads adfærd og måske burde være mere nysgerrig på hans intention.

Historien er godt opbygget, så man som læser sidder og venter spændt på, om han lykkes med at købe en gave til sin lillesøster.

Illustrationerne er farverige og med en hurtig streg. De understreger essensen af historien og inviterer samtidig til samtale om, hvad der sker i baggrunden, som kan fortælle mere om, hvad de andre mon oplever.

Villads er en ukuelig karakter, der er sjov at følge i de hverdagseventyr, man som barn kan befinde sig i. Han er et godt eksempel på et barn, man skal huske at lytte til frem for kun at se på.

Skønlitteratur
Høst og Søn
Anne Sofie Hammer
Dina Gellert
24
Anne Kjærgaard
18. september 2018

Seneste anmeldelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev