JENS PETER MADSEN

Historiefortæller og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Fortælleren Jens Peter Madsen forbinder hyggelige erindringshistorier fra sin egen barndom med fagligt begrundede ideer til, hvordan voksne kan træne sig selv i, at se verden fra barnets synsvinkel og i, at være mere fortællende når de er sammen med deres børn.

Jens Peter Madsen har den mundtlige fortælling med helt fra sin egen barndom, og for ham er det helt naturligt at være fortællende og fabulerende, sådan som hans egne bedstemødre var det og som barndommens skolelærere var det.
Han tog derfor fantasien og den mundtlige fortælling med i sit eget arbejde som lærer på efterskolen og senere på pædagogseminariet. Her gjorde han det til et centralt værktøj i sin undervisning, samt i en række projekter og udviklingsarbejder om den narrative metode i pædagogik, undervisning og socialt arbejde.

Jens Peter Madsen har optrådt professionelt som historiefortæller for børn, unge og voksne over hele landet i mere end 20 år. Han er særligt kendt for sit arbejde med Fortællegruppen Børneliv og for sine mange historier om En dreng med en livlig fantasi, som også findes på nettet og som App på internetforlaget Storybox.dk.

Jens Peter Madsen har, med baggrund i sine egne erfaringer, udviklet fortællemetoden Lige ud af hovedet og uden bog, som er en lettilgængelig måde at komme i gang med at fortælle sine egne personlige historier. Metoden er beskrevet i bogen Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller som er udgivet på forlaget Underskoven i
maj 2017.

Du kan også følge Jens Peters videoblog om mundtlig fortælling på Youtube.com.

Hør et udvalg af fortællerens barndomshistorier "En dreng med en livlig fantasi"

 

Foredrag

Send forespørgsel

DENGANG JEG VAR BARN

Et foredrag eller en workshop om at fortælle sine egne historier om Dengang jeg var barn. Børn har brug for at lære, at livet ikke blot er deres eget her-og-nu, men at det også har en fortid. At deres mor eller far, deres voksne pædagog eller bedsteforældre også var børn en gang. Når du fortæller om, hvordan det føltes at være vildt glad, ked af det, have en rigtig legekammerat eller gøre forbudte ting, så gør du noget godt for børnene Det giver dem mere livsmod og er en brugbar indgang til at dele personlige erfaringer med voksne.

Send forespørgsel

DIALOGISK FORTÆLLING

I dette foredrag eller kursus om Dialogisk fortælling tager Jens Peter Madsen udgangspunkt i publikationen En dreng med en livlig fantasi og giver ideer til, hvordan voksne kan åbne for dialogisk fortælling i samværet med børn. Ideer til hvordan man spørger narrativt og åbner dialoger med børn - med udgangspunkt i fortælling og personlige historier.

Send forespørgsel

HISTORIER OM EN DRENG MED EN LIVLIG FANTASI

Et underholdende indslag til forældremødet, personaledagen eller konferencen. Historier om en dreng med en livlig fantasi giver tilhørerne mange muntre erindringsglimt fra deres egen barndom og giver dem lyst til selv at fortælle erindringshistorier. Foredraget kan tilpasses i længden (20 til 90 minutter) og i til arrangementets øvrige temaer eller emner.

Send forespørgsel

LIGE UD AF HOVEDET OG UDEN BOG

Et foredrag eller et kursus om at fortælle historier Lige ud af hovedet og uden bog med Jens Peter Madsen, er en stor inspiration til at komme i gang med at fortælle flere personlige historier for sine børn i hjemmet, skolen eller institutionen - og det er faktisk ret nemt. Det handler om at se og erindre historierne som indre fantasier eller erindringer, og om at fortælle det som man ser. Så kommer historierne helt af sig selv, og så bliver historierne bedre og bedre med din erfaring og øvelse.

Send forespørgsel

NARRATIVE METODER

Et foredrag eller et kursus om den narrative inspiration og metode i undervisning, pædagogik eller socialt arbejde. Jens Peter Madsen tager her udgangspunkt i sit arbejde som seminarielærer, hvor han har vejledt studerende i praktik og i projekter
om narrative metoder. Han har været ansat som konsulent for flere narrative projekter og stået for- og evalueret en række projekter inden for narrativ pædagogik, forebyggelse og undervisning. Foredraget knyttes sammen med deltagernes egen praksis og erfaringer med narrative metoder.

Send forespørgsel

SÆT DIT EGET LIV I FORTÆLLING

Sæt dit eget liv i fortælling er et foredrag om livshistorie i det pædagogiske arbejde. Med udgangspunkt i en række personlige livshistorier, sætter Jens Peter gang i deltagernes egne erindringer, og giver dem en række ideer og metoder til, hvordan de kan trænge dybere ned i deres erindringer og forfatte personlige historier, som de selv og deres lyttere kan have glæde af at opleve.

-->