Bogen giver et fint indblik i de mange kroge, sorgen rummer, og de kroge, der kan gemme sig hos børn.
Ikke to sorgforløb er ens, og alligevel er der nogle træk, som er genkendelige, og som går igen. Dem skal vi være bevidste og opmærksomme på som voksne, om vi er professionelt eller personligt involveret i sorgen og sorgbearbejdelsen.

Bogen er super fint inddelt i 12 kapitler, som hver især beskriver noget skelsættende omkring sorgbearbejdelsen hos børn. Om man vil nørde i statistikker eller have konkrete værktøjer, så er bogen et fint værk som kan bruges til dette.

Hver kapitel slutter med en lille opsamling af indholdet, og det gør, at man også let kan bruge bogen efterfølgende til at slå op i og genopfriske indholdet.

Det er smart, da der i sorgarbejdet ligger mange forskellige måder at agerer på, og denne bog giver en fin gennemgang af de forskellige træk indenfor alderstrin, udviklingstrin samt familiedynamikken, og hvad der er specielt vigtigt at huske på, når vi arbejder med sorg. Specielt kap 8, som er om arbejdet i familien, gav for mig god mening, da det giver et fint billede af, hvordan og hvor meget der kan og skal deles med børn i deres sorgarbejde.

Bogen er skrevet i et let sprog, der er nemt at læse, og det er nemt efterfølgende at slå op i den, hvis der er emner eller afsnit, der kunne være brug for at blive genopfrisket.

Jeg synes bogen skal have 5 stjerne fra, at jeg som professionel har kendskab til meget af denne viden omkring sorgarbejde fra min terapeutuddannelse, dog gav kapitel 11 + 12  en god og nyttig hands on viden til arbejdet og en specifik guidning i, hvornår og hvad man arbejder ind i det terapeutiske felt - både på det individuelle plan, men også ved større globale katastrofer eller terrorhandlinger. 

Jeg synes, det er en rigtig god bog til pårørende, forældre og studerende på terapeutiske uddannelser, men i særdeleshed også i alle andre brancher, hvor man arbejder med børn og familier.

Derfor anbefaler jeg på det varmeste, at bogen får sin plads i pensummet på alle de uddannelser, der har med børn at gøre, om det er sygeplejersker, læger, lærer eller pædagoger, for den indeholder en god basis viden om børn og sorg.

Faglitteratur
Dafolo
Atle Dyregrov og Martin Lytje
202
Lena Ringkow Petersen
6. december 2023

Seneste anmeldelser

-->