Interessant kortroman i serien Årgang 2024 med det fælles tema Forvandling. Alma og Melissa er taget på en bustur sydpå, og undervejs møder de nogle mænd, som de hænger ud med. Forholdet mellem pigerne forandrer sig, inden de er hjemme igen.

Lloret de Mar indgår i Årgang 2024, en serie på 5 kortromaner med det fælles tema forvandling med forskellige anerkendte forfattere. Der er også en novellesamling i serien med samme tema, hvor novellerne er skrevet af dimittender fra Manuskriptskolen for Børnefiktion.

Lloret de Mar handler om Alma og Melissa, der er taget på bustur sydpå. Alma kommer fra et hjem med masser af kultur, mens Melissa har en mere beskeden baggrund. På vejen har bussen et længere stop, og Melissa kommer i snak med nogle mænd, som pigerne begynder at hænge ud med. I starten er Alma ikke begejstret, men hun affinder sig med det, for så sker der da noget. De får et ekstra ophold på et hotel på turen, og pigerne bruger aftenen i selskab med mændene. I løbet af aftenen får Alma overskredet sine egne grænser, og hun har svært ved at forlige sig med sig selv efterfølgende. Hendes forhold til Melissa bliver gransket nærmere, men måske er det venindens frigjorthed, hun har brug for for at komme videre?

Bogen kan bruges til frilæsning for unge, der ønsker at læse kortere tekster, men den kan også bruges i undervisningen i udskolingen, hvor man kan dykke ned i temaet Forvandling, enten i denne bog alene eller sammen med de andre titler i serien.

Skønlitteratur
Gads Forlag
Eva Aagaard
79
Birgitte Reindel
27. februar 2024

Seneste anmeldelser

-->