JESPER SEHESTED

Ordblind, foredragsholder og forfatter
Med sin autencitet og humor giver ordblinde Jesper Sehested et unikt indblik i livet som ordblind med sine foredrag. Det er et liv, hvor bogstaverne driller, men langt fra bestemmer, hvem man er. Jesper holder både foredrag for elever, lærere og forældre, som alle går fra et foredrag med nye perspektiver på ordblindhed.

I virkeligheden er ordblindheden en lille del af et menneske. Ved at skabe både selvtillid og selvværd hos ordblinde børn og unge, kan de overkomme deres udfordringer med bogstaverne.

Jesper afsluttede selv folkeskolen med 71 fejl i diktat. Ingen havde derfor spået, at Jesper skulle få en boglig uddannelse og endda blive forfatter til flere bøger.

Bøger skrevet og udgivet af Jesper Sehested:

  • Michael og Bogstavbjerget
  • Et liv som ordblind i folkeskolen
  • Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster

Det var en rejse gennem uddannelsessystemet med flere omveje inden Jesper stod med det endelige eksamensbevis i hånden. Undervejs var det hårdt og der skulle kæmpes for at komme et skridt videre gang på gang. Men når Jesper ser tilbage er det tydeligt, at hans relationer, selvværd og tro på fremtiden bragte ham frem til den han er i dag og det han har opnået. Jesper ville i dag ikke have været sin ordblindhed foruden.

Når det handler om at bruge hjælpemidler, er det langt fra alle ordblinde børn og unge, som kan se, hvorfor de skal bruge dem. Grundene er mange. Måske føler man sig anderledes, måske kan man ikke se, hvornår det er smart at bruge dem, eller noget helt tredje. Grundene til faktisk at få brugt hjælpemidlerne er mindst lige så mange og det er kun den enkelte ordblinde, som kender dem. Med sine foredrag hjælper Jesper elever, lærere og forældre til at se, at hjælpemidlerne kommer i brug, hvis det giver mening for den enkelte.

18.000 + har allerede hørt Jespers foredrag og din skole er måske de næste?

Foredrag

Send forespørgsel

Fra 71 fejl i diktat til uddannelse… og nu forfatter

Når alle dine elever har hørt Jespers fortælling om livet som ordblind, vil de se på sig selv og egne evner med nye muligheder i fremtiden. Jesper viser, at det er muligt at opnå sine drømme og ikke lade sig begrænse af bogstaverne. Samtidig er åbenhed om sine udfordringer og små skridt vejen frem. Sidst men ikke mindst ser dine elever, at fejl ikke er farlige, men til gengæld kan være sjove og lærerige.

Foredraget er for alle elever fra 4. klasse og op.

Send forespørgsel

Hvem tager hjælpemidlerne op af tasken? - og skaber gode vaner

Med et lærerforedrag bliver du og dine lærerkollegaer ført igennem de udfordringer, som man oplever dem, når man sidder i klasselokalet og bogstaverne ingen mening giver. Alle lærere kan støtte jeres ordblinde elever i alle fag. Også uden at de skal være eksperter i hjælpemidler. Så når alle skolens lærere har fået indblik i livet som ordblind og de grundlæggende funktioner i hjælpemidlerne, er I som skole godt på vej mod at skabe et ordblindevenligt læringsmiljø.

Foredraget er for alle skolens lærere og pædagogiske personale.

Send forespørgsel

Mit ordblinde barn kan godt!

Som forældre oplever man alle de daglige frustrationer over bogstaverne hos sit barn. Måske har man ikke selv udfordringer med bogstaverne eller måske har man selv haft svært ved at overkomme udfordringer med sin egen ordblindhed. Det kan derfor godt være svært at se, hvordan man kan hjælpe sit ordblinde barn på den bedste mulige måde. Når forældrene har hørt Jespers foredrag, så vil de først og fremmest se, at deres børn ikke er deres ordblindhed. Det er muligt både at skabe læselyst, læring og få en uddannelse.

Selvom der var fejl i Jespers diktater, så var der ingen fejl i Jespers fantastiske foredrag, som både oplyste og inspirerede vores unge mennesker på Bellahøj Skole. Det gav et dejligt ærligt indblik i, hvordan barndommen, ungdommen og voksenlivet ser ud som ordblind. De udfordringer man møder, og hvilke stier man kan vælge at gå. Det er nemlig ikke altid hovedvejen, som fører en det rigtige sted hen i livet. Vi vil til hver en tid anbefale Jesper til andre, og vi vil ligeledes booke hans foredrag igen."
Ida Hindberg Nielsen - Lærer, Bellahøj Skole
Fantastisk humoristisk og informativt foredrag! Jespers indlevelse og passion omkring at få sin historie fortalt gjorde at alle i lokalet, både lærere og pædagoger, bedre kan sætte sig i de ordblinde elevers sted. Hans historie tvinger tankerne og refleksionerne i gang over egen praksis. Oplægget er samtidig med til at give en udvidet forståelse for vigtigheden af hjælpemidler til eleverne i alle fag. Dette oplæg kan klart anbefales ikke kun til personalet på skolerne men også til forældre og børn."
Kristian Bruun - Pædagogisk afdelingsleder, Skelgårdsskolen
Jesper får lagt et ekstra lag på udfordringerne med hjælpemidlerne. Nemlig at børnene også selv skal finde meningen med at bruge hjælpemidlerne og det ikke bare skal være os voksne der siger, de skal bruge dem. Og så er det rart, at en anden også siger det, som vi står for i vores daglige arbejde."
Gitte Møldrup Frederiksen - Ordblindekonsulent, Silkeborg Kommune
-->