DIDDE FLOR ROTNE

Ekspert i mindfulness i pædagogisk praksis. Forfatter og foredragsholder
Vil I styrke jeres indre ro, glæde og overskud? Og opbygge en trivselskultur med nærvær? Så er det oplagt at få et levende og praksisnært foredrag med konkrete mindfulness-øvelser og redskaber, I kan bruge i jeres hverdag.

Lærere og pædagoger er nogle af de vigtigste ressourcer for børn og unges læring, trivsel og udvikling. De vil gerne skabe gode læringsmiljøer og dannelseskulturer, men hvis de skal holde sig langtidsfriske, og hvis man skal øge læringen og trivslen for den næste generation, så er det vigtigt at få redskaber til at navigere i en travl og til tider kompleks hverdag. Til dette bidrager mindfulness med en effektiv og forskningsbaseret tilgang.

Med udgangspunkt i bogen "Mindfulness i pædagogikken" giver Didde en indføring i, hvordan mindfulness kan styrke den enkeltes indre ro og relationskompetence samt inspirere til at opbygge lærings- og dannelseskulturer, der afhjælper stress og fremmer trivsel.

Didde Flor Rotne har en baggrund som folkeskolelærer og skuespiller, inden hun grundlagde kursus- og rådgivningsvirksomheden Stilhedsrevolutionen med sin mand Nikolaj Flor Rotne i 2011. 

Didde Flor Rotne er en erfaren foredragsholder og forfatter til følgende bøger 

  • Mindfulness i Pædagogikken, 2011 Hans Reitzels Forlag
  • Glade børn med kærlighed og grænser, 2013 Politikens Forlag
  • Everybody Present, der udkom i USA i 2013, Parallax Press 
  • Fuglen i hånden. En vejviser til indre ro og handlekraft, 2014 Forlaget Mindspace

Foredrag

Send forespørgsel

Mindfulness i pædagogisk praksis

Hvordan skaber man indre ro i en travl hverdag? Hvordan håndterer man svære følelser af fx utilstrækkelighed og irritation? Og hvordan styrker man sin relationskompetence med en sund trivselskultur til følge? Travlhed og tidspres giver uro og følelsen af ikke at have tid til at udføre det pædagogiske arbejde med ro og nærvær, men sådan behøver det ikke at være.

I dette foredrag fortæller mindfulness-ekspert Didde Flor Rotne, hvordan man kan styrke glæden og det faglige overblik gennem indre ro, beslutnings- og relationskompetencen. Mindfulness skaber en pædagogisk kultur, hvor der kultiveres positivitet frem for mistrivsel. Således bidrager mindfulness også til at møde børnene med nærvær, interesse og overskud.

Få konkrete øvelser og redskaber som I kan benytte med det samme.

Didde har en helt særlig evne til at skabe et meget nærværende og tillidsfuldt rum. Hendes formidling er rig og fuld af billeder som bidrager til bundfældelsen af de mange nye indsigter. Diddes ro og venlighed smitter. "
Sidsel Freja Trads Birk, Afdelingsleder, Special Minds, Silkeborg
Didde Flor Rotne viser, hvorledes indre ro og samfundsengagement fortsat kan, og bør, være to sider af samme sag. "
Hans Henrik Knoop, Associate Professor, Aarhus Universitet
Jeg vil anbefale denne workshop til alle som har en travl hverdag og som arbejder med mennesker. Jeg fandt ro og indre helle og har fundet ud af hvor brugbart det også er i mit arbejde som pædagog. "
Pia Jean Mühlendorph, pædagog
TAK for et fantastisk kursus. Den trygge ramme, hvor der blev skabt en fantastisk synergi. Jeg føler mig klar til på en autentisk måde at bringe mindfulness videre. Både i forhold til børn og voksne. Jeg er kommet hjem til mig selv."
Anne Marie Andersen, folkeskolelærer
-->