28. februar 2018
Peter Solberg Dirksens mission er at italesætte selvskade blandt børn og unge. Peter er forfatter til den anmelderroste ungdomsroman “Cutter”, der er blevet til i samarbejde med Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Tirsdag d. 6. marts kan du opleve Peter og LMS på Danmarks Læringsfestival. Se flere detaljer nedenfor.

Fakta og myter om selvskade

Selvskade er et stigende problem blandt unge og en del af dagligdagen i landets ungdomsinstitutioner. Flere og flere mennesker skader sig selv med vilje for at lindre psykisk smerte, og specielt blandt unge er selvskade i dag et stort offentligt sundhedsproblem. Hver 5. ung i 9. klasse og gymnasiet har skadet sig selv mindst én gang. Men selvom selvskade er udbredt, er det stadig tabubelagt og omgærdet af myter.

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade LMS indgik i 2017 et spændende samarbejde med forfatter og foredragsholder Peter Solberg Dirksen, der har skrevet den anmelderroste ungdomsroman Cutter for at sætte selvskade på dagsordenen og bryde tabu omkring selvskade.

Det værste, man kan gøre, er ingenting

LMS har i samarbejde med folkeskole- og gymnasielærere med speciale i dansk, pædagogisk psykologi og i at arbejde med udsatte unge, udarbejdet undervisningsmateriale til Cutter, der er gratis tilgængeligt på foreningens hjemmeside. Brug ungdomsromanen og undervisningsmaterialet til at øge ikke kun de unges viden om selvskade, men også de voksnes, da uvidenhed om det svære emne er skadeligt for alle parter. 

Danmarks Læringsfestival og Skolemessen i Århus 2018

Du kan opleve LMS og Peter på Danmarks Læringsfestival den 6. marts fra klokken 14.15-15.00 i lokale 17, hvor de fortæller om årsager til og forebyggelse af spiseforstyrrelser og selvskade, ligesom du kan opleve LMS og Peter til Skolemessen i Århus den 18. 19. april til en paneldebat om selvskade, hvor også Lisbeth Zornig deltager.


 


Peter Solberg Dirksen
Forfatter og foredragsholder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev