Profiler

Find den rette foredragsholder til dit næste arrangement. Pædagogen.dk tilbyder en lang række dygtige og engagerede oplægsholdere med stor ekspertise indenfor det pædagogiske felt.
Find en foredragsholder

Anmeldelser

Lad dig inspirere af vores store samling af anmeldelser af både fag- og skønlitteratur. Vi lægger løbende nye anmeldelser af spændende pædagogisk materiale på siden, så følg med her.
Læs anmeldelser

Artikler

Pædagogen.dk tilbyder en stor samling af inspirerende artikler med pædagogisk indhold. Du finder desuden inspiration i form af presseklip og beskrivelser af pædagogiske opgaver og aktiviteter.
Læs artiklerne

Velkommen til pædagogen.dk

Pædagogen.dk en en vidensportal for pædagoger, pædagogstuderende og lignende fagpersonale indenfor det pædagogiske felt. Pædagogen.dk samarbejder med en lang række dygtige og anerkendte foredragsholdere og kursusledere indenfor de pædagogiske emner. Vores fokus er på formidling af kontakten mellem vores oplægsholdere og dig, der ønsker lærerige, underholdende og tankevækkende foredrag til dit næste arrangement.

FIND FOREDRAGSHOLDER

Pædagogen.dk tilbyder en lang række informationer om oplægsholdernes ekspertise og erfaringer, så du har mulighed for at finde netop de kompetencer og de specifikke emner, du leder efter. Fælles for oplægsholderne på Pædagogen.dk er, at de alle har viden og erfaring at tilbyde indenfor det pædagogiske område.

Alle profiler

CAMILLA KAJ PAULSEN
Kultursociolog, forfatter og foredragsholder
LARS DANIELSEN
Udannet pædagog, daginstitutionsleder siden 2001, selvstændig konsulent, foredragsholder.
LINE RODSTEN
Lærer, cand.pæd., psykoterapeut og konfliktvejleder
BO BRESSON
Familiestrateg, far til fem og foredragsholder
RANDI HEDELUND JEPPESEN
Stifter af Hjælp til Ord, ordblindekspert, lærer og foredragsholder.
OLE RASMUSSEN
Leder af Muskelsvindsfondens Center for Frivillighed og Ledelse
ANJA MARCHALL
Cand.pæd. og ph.d.
TORBEN BOHNHARDT
Fra rocker til iværksætter
HELENE HAUGAARD
Foredragsholder og chefkonsulent ved Center for Digital Dannelse
FREIA DAM
Journalist, debattør og foredragsholder
KATJA BERGER
Forfatter og foredragsholder
MIKALA PHILIP BJERG OG KIRSTEN KORTBEK
Foredragsholdere og undervisere

Seneste blogindlæg

25. september 2018
De fleste sukker efter en hverdag med overskud, hvor der er plads til både familie og arbejde. Desværre lykkes kun de færreste med den dobbelte ambition.
Et af livets paradokser er, at en velfungerende hverdag egentlig er ret enkelt – hvis man vel at mærke kender opskriften. Det at finde opskriften er til gengæld både svært og hårdt arbejde. Og derfor er der mange, der affinder sig med hverdagens hamsterhjul. Men det er der absolut igen grund til.
Når I først har fundet opskriften og erfaret, hvor fedt livet er, når hverdagen fungerer, så ved I, at det var umagen værd – og umagen værd at holde fast i.

At finde opskriften kræver tre ting af jer.

1) Hjernen som medspiller

For det første skal I vide, hvordan hjernen fungerer, så I bruger den rigtigt. En af de ting, der kendetegner hjernen, er, at den har en arbejdshukommelse: jeg kalder den RAM ligesom i en computer. RAM'en er kendetegnet ved to ting. Dels har den er ret begrænset kapacitet, der gør, at vi godt og vel kan håndtere én ting ad gangen. Påstanden om, at vi og det gælder især kvinder kan multitaske, er en skrøne. Og dels kan vi ikke ikke tænke på fx hjemmelavet leverpostej. Og tilsvarende kan vi heller ikke ikke tænke på arbejde. Derfor er der mange, der stadig tænker på arbejde, når de kommer hjem. De tror derfor, at de arbejder, men det gør de ikke de lader bare arbejdet fylde mere, end det behøver og de går glip af det nærvær, som er forudsætningen for et godt familieliv. Løsningen er at tænke på noget andet fx den familie, der er det vigtigste, vi har. Ved at fylde RAM'en med familien skubber vi arbejdet til siden, så vi ikke tænker på arbejdet. På den måde får vi sat grænser for det arbejde, vi fejlagtigt tror er grænseløst men det er det kun, hvis vi ikke sætter grænser for det.

 

2) Familieliv i det 21. århundrede

Mange af os har tilbragt en stor del af vores barndom i institution, og derfor er vores familiekompetence noget rusten. Det er nødvendigt at forstå, hvad familieliv er i det 21. århundrede, så vi kan navigere i forhold til det. Der er mange ligheder mellem det at få en arbejdsplads og en familie til at fungere af den simple årsag, at det handler om mennesker begge steder. Men på især et punkt er der en meget stor forskel: tempoet. Mens arbejdet er højtempo, så er familieliv lavtempo. Det oplever mange, når de tager det høje tempo fra arbejdet med ind i familien om eftermiddagen. Så opstår der det, vi kalder ulvetimen. Egentlig er ulvetimen den sidste del af natten, hvor ulvene hyler. I dag har børnefamilien gjort det til den sidste del af eftermiddagen, hvor alle i familien hyler. Men ulvetimen i familieversionen er ikke et naturfænomen, men et selvskabt onde. Netop fordi vi glemmer, at familielivet er lavtempo. Derfor skal I lære jer selv at komme helt ned i gear, inden I træder ind i familien efter fyraften. Og I skal sørge for, at I har få aktiviteter, som I giver jer god tid til. Det handler om organisering og om at slukke sin smartphone og andre gadgets.

 

3) Viljen til løsninger

Befinder I jer i brok-mode, så bliver jeres liv ikke bedre, end det er nu tværtimod. En forandring kræver, at I er i løsnings-mode. Hvis I har viljen til at skabe en hverdag med overskud og balance, så kan I meget mere, end I selv tror. Generelt set er vi mennesker særdeles overlevelsesdygtige og i stand til at nå meget ambitiøse mål. Derfor er den dobbelte ambition om en hverdag med plads til familie og arbejde også indenfor rækkevidde. Prøv bare at huske på dengang, I lærte at gå og cykle. Det krævede mange forsøg og mange knubs men i dag kan I både gå og cykle uden at skænke det en tanke. Da I med jeres vilje først havde lært jer kunsten, var det ikke længere nogen kunst.

 

Familiestrategi

Jeg anbefaler, at I laver en familiestrategi. Den gør, at jeres familie bliver så spændende, at I er motiverede til at bruges jeres engagement, tid og talenter på familien. Dermed bliver familien en modvægt til jeres arbejde, og I vil opleve, at det at skrue op for familien kan ske uden at skrue ned for arbejdet. Faktisk bliver I bedre begge steder.

En god måde at komme i gang med jeres familiestrategi på er spørgsmålet: "Hvorfor har vi en familie?"

 

I finder inspiration og værktøjer på www.FamilieStrategi.dk


Bo Bresson
Familiestrateg, far til fem og foredragsholder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev