Profiler

Find den rette foredragsholder til dit næste arrangement. Pædagogen.dk tilbyder en lang række dygtige og engagerede oplægsholdere med stor ekspertise indenfor det pædagogiske felt.
Find en foredragsholder

Anmeldelser

Lad dig inspirere af vores store samling af anmeldelser af både fag- og skønlitteratur. Vi lægger løbende nye anmeldelser af spændende pædagogisk materiale på siden, så følg med her.
Læs anmeldelser

Artikler

Pædagogen.dk tilbyder en stor samling af inspirerende artikler med pædagogisk indhold. Du finder desuden inspiration i form af presseklip og beskrivelser af pædagogiske opgaver og aktiviteter.
Læs artiklerne

Velkommen til pædagogen.dk

Pædagogen.dk en en vidensportal for pædagoger, pædagogstuderende og lignende fagpersonale indenfor det pædagogiske felt. Pædagogen.dk samarbejder med en lang række dygtige og anerkendte foredragsholdere og kursusledere indenfor de pædagogiske emner. Vores fokus er på formidling af kontakten mellem vores oplægsholdere og dig, der ønsker lærerige, underholdende og tankevækkende foredrag til dit næste arrangement.

FIND FOREDRAGSHOLDER

Pædagogen.dk tilbyder en lang række informationer om oplægsholdernes ekspertise og erfaringer, så du har mulighed for at finde netop de kompetencer og de specifikke emner, du leder efter. Fælles for oplægsholderne på Pædagogen.dk er, at de alle har viden og erfaring at tilbyde indenfor det pædagogiske område.

Alle profiler

HELLE SKRIVER ANDERSEN
Børnefaglig konsulent hos Foreningen Grønlandske Børn
LENA BERIT PEDERSEN
Pædagog, familie- og psykoterapeut og foredragsholder
SUNE HAVLYKKE
Skoleleder og underviser i pædagogisk magtanvendelse
JØRN MARTIN STEENHOLD
Børnehavepædagog, fremtidsforsker og forfatter
EMIL NYGÅRD
Professionel spoken word artist
UNNA HVID
Forfatter, fortæller og foredragsholder
POTENTIALEHUSET
Certificerede coaches og facilitatorer
CIRKUS PANIK MED POUL STEEN
Foredragsholder og underviser i cirkus
IBEN DISSING SANDAHL
PSYKOTERAPEUT, FORFATTER OG FOREDRAGSHOLDER
ULLA LAU HYLDGÅRD
Musikterapeut og musikpædagog
DAVID MADSEN
Cand.Psych i Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed
TERESA CLAUSEN
Cand.pæd., familieterapeut og forfatter

Seneste blogindlæg

12. marts 2018
Hvad skyldes stress i dagens Danmark?
Er det din egen ”skyld”, at du overbelastes af dit liv?
Er det dig, der skal lære noget? Fx mindfulnessøvelser 1-2 gange dagligt eller at sige nej, når du ikke har mere tid, osv., for at holde dig sund og rask?
Er det dig, der er svag og skal udvikle mere robusthed, så du kan holde til de vilkår, der er i tiden?

Ja, der er nogen, der har den holdning til stress. Også ofte den stress-sygemeldte, som skammer sig voldsomt over, at hun ikke kan klare mosten.

Stress er i overvejende grad blevet et individuelt problem, hvor pilen peger på den stressramte. Men det er meget mere komplekst end som så, og jeg vil komme med et lille eksempel her:

En kvinde er i en virksomhed, hvor hun forestår koordineringen og kontakten mellem kunden og virksomhedens produkt. Hun er meget glad for sit arbejde, som er givende og alsidigt. Alligevel har hun svære stresssymptomer. Hun har alt for meget at lave i forhold til hendes arbejdstid. Derfor forsøger hun at arbejde ekstra hurtigt, ligesom hun arbejder hjemmefra både aften og weekend. For hun kan lide sit job, hun vil gerne gøre det ordentligt og ikke mindst vil hun gerne, at både virksomheden og kunden er tilfredse.

Hvad gør hun galt? Intet. Hun forsøger bare at løse sit job så godt som muligt inden for de rammer, der er til det.

Det viser sig, at hele hendes afdeling har for meget at lave. I mit sprog hedder det underbemandet. Derudover er arbejdet organiseret sådan, at de enkelte medarbejdere alene har ansvaret for sin egen kunde portefølje. Det betyder, at hvis man er på ferie eller syg, så arbejder man alligevel, for der er ikke andre til at løse opgaverne, når man ikke er til stede.

Det er et usundt arbejdsmiljø, at man ikke har organiseret sig på en sådan måde, at der er et kollektivt ansvar for opgaveløsningen og aftaler om backup af kolleger, ledelse og evt. vikarer, når man har ferie og er syg. Og i et usundt arbejdsmiljø er det mere end svært at holde sig selv sund.

Alt for mange arbejdspladser tager ikke længere ansvaret for at skabe nogle sunde rammer for opgaveløsningen. Ansvaret for at holde sig rask er blevet et individuelt anliggende. Men her bider problemet sig selv i halen. For det er umuligt at holde sig rask, når rammerne ikke understøtter det. Og derfor kan stress også ramme dig, uanset hvor stærk og robust du betragter dig selv. For ingen kan stå imod, når strukturerne er ødelæggende det er ene og alene et spørgsmål om tid.

Eksemplet er virkeligt og bliver delt med accept fra den berørte medarbejder

Du kan læse mere om dette under kurset Stressforebyggelse.


Tina Espander
Psykolog, lærer og foredragsholder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev