Profiler

Find den rette foredragsholder til dit næste arrangement. Pædagogen.dk tilbyder en lang række dygtige og engagerede oplægsholdere med stor ekspertise indenfor det pædagogiske felt.
Find en foredragsholder

Anmeldelser

Lad dig inspirere af vores store samling af anmeldelser af både fag- og skønlitteratur. Vi lægger løbende nye anmeldelser af spændende pædagogisk materiale på siden, så følg med her.
Læs anmeldelser

Artikler

Pædagogen.dk tilbyder en stor samling af inspirerende artikler med pædagogisk indhold. Du finder desuden inspiration i form af presseklip og beskrivelser af pædagogiske opgaver og aktiviteter.
Læs artiklerne

Velkommen til pædagogen.dk

Pædagogen.dk en en vidensportal for pædagoger, pædagogstuderende og lignende fagpersonale indenfor det pædagogiske felt. Pædagogen.dk samarbejder med en lang række dygtige og anerkendte foredragsholdere og kursusledere indenfor de pædagogiske emner. Vores fokus er på formidling af kontakten mellem vores oplægsholdere og dig, der ønsker lærerige, underholdende og tankevækkende foredrag til dit næste arrangement.

FIND FOREDRAGSHOLDER

Pædagogen.dk tilbyder en lang række informationer om oplægsholdernes ekspertise og erfaringer, så du har mulighed for at finde netop de kompetencer og de specifikke emner, du leder efter. Fælles for oplægsholderne på Pædagogen.dk er, at de alle har viden og erfaring at tilbyde indenfor det pædagogiske område.

Alle profiler

LINE RODSTEN
Lærer, cand.pæd., psykoterapeut og konfliktvejleder
GABRIELA REHFELD
Jordmoder, rådgiver i klinisk sexologi og foredragsholder
ANNE MARIE MARQUARDSEN
Pædagog, leder, konsulent, forfatter og foredragsholder
TEA BENDIX
Børnebogsforfatter, illustrator, grafisk designer mdD og foredragsholder
CLAUS BEHRENS
Musiker, komponist og foredragsholder
CASSIAN KARLSEN
Coach, ANT-underviser og foredragsholder
STINE JOSEFINE DIGE
Børnebogsforfatter, stifter af frivilligforening og foredragsholder
CHRISTIAN AZIZ
Forfatter, foredragsholder og sprogofficer
SØREN CARLOS RASMUSSEN
Stifter af Carlos Kitschen og foredragsholder
JOHN MADSEN
Børne- og ungekonsulent, psykoterapeut, forfatter og foredragsholder
RIKKE THOR
Sexologisk Counsellor, Seksualunderviser og Sygeplejerske
DAVID MADSEN
Cand.Psych i Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed

Seneste blogindlæg

7. juni 2019
Uha, jeg har beskæftiget mig med politik i flere måneder nu. Her op til valget.
Jeg har talt med samtlige partiers børneordførere. Jeg har skrevet hvert et ord, som de har sagt, ned.
Jeg har gransket nuancerne i deres udtalelser.
Ja, jeg tror såmænd jeg ville kunne skrive regeringsgrundlaget på børneområdet, uanset hvilken regeringskonstellation eller hvilket parlamentarisk flertal, vi kommer til at se efter valgdagen.

Og jeg er ikke engang blevet træt af politik endnu. For dette forår har budt på nogle ganske fantastiske nyskabelser på børnepolitik-området: 

Der har været to store demonstrationer - den første efter dokumentaren Hvem passer vores børn? på DR2. Den anden efter TV2-dokumentaren Institutionerne bag facaden. 

Der har rejst sig en forældrebevægelse, som er en ægte græsrodsbevægelse, og hvis omfang er historisk i Danmark. Den kalder sig #HvorErDerEnVoksen. 

Og det mest magiske er, at det er lykkedes at bevare sammenholdet mellem forældre og pædagoger - selv om mange, også politikere, har forsøgt at så splid.

Selvfølgelig er forældre bekymrede for kvaliteten, når pædagogerne begynder at åbne munden og fortælle om deres virkelighed, hvor de ofte står alene med 17 børn. 

Selvfølgelig begynder nogle forældre at hakke på institutionen eller på kommunen - men aldrig på den enkelte pædagog. 

Danske forældre er nemlig generelt set enormt glade for deres børns pædagoger. Et faktum, der er blevet misbrugt til at fremstille det, som om forældre generelt er tilfredse med kommunernes økonomiske prioritering af institutionerne - eller mangel på samme. 

Det er manipulation. For forældres tilfredshed går helt tydeligt på de enkelte pædagoger og ledere, der knokler og udretter mirakler på trodsaf  stadigt ringere arbejdsbetingelser år for år. 

Glem ikke det, kære KL.

Det er lykkedes at skabe det forældreoprør, som pædagogerne så længe har ventet på. Og har haft brug for. 

For selvfølgelig ville politikerne ikke lytte til en faggruppe, som kunne beskyldes for og mistænkes for bare at ville mele sin egen kage. 

Med forældreoprøret i ryggen, står pædagogerne endelig stærkt - med et folkekrav om flere ressourcer og mere kvalitet i dagligdagen i landets dagtilbud.

Jeg har selv haft en lille andel i forældreoprøret. Som daglig leder af Familiepolitisk Netværk har jeg leveret mange skyts i form af viden og argumenter til de mange små og store grupper af forældre rundt omkring i landet. Herunder mine grundige interviews med politikerne. Og det bedste af det hele er, at mange års slid med at bringe børnedagsordenen højt op på den politiske agenda, nu endelig ser ud til at lykkes. 

Nu gælder det bare at holde fast.

Sig endelig til, kære kommende fru eller hr. statsminister, hvis du skal bruge et par fif til det kommende regeringsgrundlag. 

Jeg kan give dig mange bud på, hvordan du kan skabe flertal både til venstre og til højre og henover midten, når det gælder en ny og mere visionær politik, som gør det bedre at være barn og familie i Danmark.

 

Karen Lumholt, se mere på www.fampol.dk


Karen Lumholt
Journalist, forfatter, rådgiver og foredragsholder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev