At lave sæbebobler i børnehaven kan gøres til en sjov aktivitet. Det kan laves med børn helt ned til 2-års alderen.

Det er også en god mundmotorisk øvelse for de børn, som har en lidt slap mundmotorik. Her præsenteres 3 forskellige opskrifter.

Sæbeboblefakta

Sæbeboblevæggen består af et tyndt lag vand, som er omgivet af sæbe både på ydersiden og indersiden. Når sæbebobler springer, er det fordi vandet fordamper, eller fordi de kommer i berøring med noget, som er tørt og spidst. At blæse bobler i en tør ørken er næsten umuligt, fordi vandet i boblerne fordamper med det samme. Efter regnvejr kan bobler vare rigtig længe, fordi luften er fugtig. Under specielle forhold i fugtkamre kan bobler vare i flere år.

Solide sæbebobler:

1 kop opvaskemiddel
12 kopper vand
1 spsk glycerin (købes på apoteket)

Kæmpe sæbebobler:

1 dl Ecover opvaskemiddel (købes i helsekostforretning)
9 dl vand (helst destilleret vand).
1 spsk tapetklisterpulver (købes i farvehandel)
1 spsk glycerin (købes på apotek).
1 spsk sukker

Rør sukkeret i 1 dl vand. Tilsæt tapetklisterpulver og glycerin. Lad det stå til det bliver tykt. Hæld sæben og resten af vandet i. Rør forsigtigt (undgå skum) og lad blandingen stå nogle timer.

Gigantiske sæbebobler

Bland  3 liter vand, 2 dl opvaskemiddel og ½ dl glycerin i en balje eller lignende.
Dyp ringen i opløsningen og tag den forsigtigt op. Du finder hurtigt ud af, hvordan du skal lave bobler,
som er større end fodbolde, eller som ser ud som 1 meter lange pølser.

Blæseudstyr

Det meste kan bruges til at blæse bobler med. Her er det kun fantasien, som begrænser dig. Her er et lille udvalg af, hvad man kan bruge:

Pust sæbebobler med hænderne

Dyp hænderne ned i boblemiksen. Form en cirkel med tommel- og pegefinger, som vist på billedet. Tag hænderne op og pust langsomt og jævnt. Før hænderne stille sammen for at lukke boblen.

Pust sæbebobler med bøjle

Bøj en metalbøjle til et hjerte eller en cirkel. Piberensere eller tyndt uldgarn vikles rundt om hele bøjlen. Snor kan også bruges (dette er for at få sæbeblandingen til at sidde fast). Dyp den ned i boblemiksen. Tag den så op af vandet og gå forsigtigt frem.

Pust sæbebobler med halvlitersflaske

Del halvlitersflasken. Dyp den ned i boblemiksen, løft op og pust gennem hullet. Du kan også bruge en tragt, en plastikæske med afklippet bund og meget andet godt.

-->