"Ballondans" er titlen på den børneplade som makkerparret Bille & Bom står bag.

Kunstner: Bille & Bom
Titel: Ballondans
Producent: Henrik Havris- WHOEVER
Indspillet i: Sun Studio
Anmeldt af: Arne Mielcke
Anmeldt dato: 02/5/2006
Antal Stjerner: 

Bag Bille & Bom, står to ildsjæle inden for rytmisk børnemusik. Karen Marie Bille, har en baggrund som rytmikpædagog med egen musikskole ”spilledillen”. Peter Bom er kendt som dirigent i vokalkompagniet, samt medlem af Copenhagen Gospel Quintet. Bille står som både komponist og tekstforfatter af alle albummets 17 herlige numre. Bom er den musikalske arrangør, co-writer og pianist. I øvrigt medvirker et lille ensemble af fornemme velspillende musikere på både albummet, men også når Bille & Bom er på tur.
 
I en tid sprængfyldt med mangeartede musikudgivelser og events af enhver art, oplevers det tit især på tv, at børn optræder ”forklædt som voksen”, synger om hjerte og smerte, og dermed kæmper om casting og succes.

Ballondans er et nærværende og særdeles inspirerende album der henvender sig til børn i egen øjenhøjde. Nærværende fordi Bille & Bom spiller harmonisk, rolig og rar rytmisk musik. Inspirerende fordi man som lytter inviteres ind i deres dejlige musikalske univers, der giver lyst og inspiration til både at lytte, og samtidig bevæge kroppen.

Albummets 17 helt nye sange, indledes hver især med en kort fortælling om den kommende skærings indhold. Således titelmelodien ”Ballondans”: En rigtig fest starter med en god sang og en masse balloner. De skal være i alle mulige flotte farver, og de skal være på gulvet og på væggene, og oppe i loftet. De skal flyve rundt i luften, og midt i det hele er der en masse børn der danser BALLONDANS.

Skæring 10, se min bold: Måske vil du meget hellere lege med din bold, du kan kaste med den og du kan sparke til den, og den kan trille langt væk, og hoppe op i luften.

De korte fortællende indledninger, forbereder nok så fornuftigt børnene til hvad der nu måtte komme ud af højtaleren, samtidig med at de associerer til aktivitet enten med egne instrumenter, kroppen eller begge dele. Det kunne en børnegruppe på 12 børn i alderen 3 til 5 år i en traditionel institution sande, da de blev præsenteret for Bille & Boms album.
Få sekunder inde i titelnummeret Ballondans, måtte Laila på 4 år erkende at ”mine fødder begynder altså at danse”, og senere samme dag, fejrede børnegruppen en rigtig børnefødselsdag, hvor skæring 16, ”når man har fødselsdag” vakte ekstra glæde og inspiration.
Den lille test af Ballondans, afsluttedes med afslapning på gulvet til skæring 3, hvis du kan være stille. Marcus på 4 år indrømmede at ”det vel nok er dejlig musik”

Albummet er en fornem inspirationskilde til en hverdagsaktivitet i institutionen eller i hjemmet.  De særdeles vedkommende tekster og små eventyr der hver med deres indfald, kaster store glimt fra de mange hverdagsbegivenheder børn ofte står over for som de skal forholde sig til.

Disse begivenheder belyses flot og neutralt gennem de rytmiske kompositioner, der samtidig appellerer til børnenes sanseapparat og intelligenser som jo er vigtigt i pædagogisk arbejde.

Albummet fortjener 5 stjerner, mest fordi det er 100 % seriøs og uspoleret børnemusik man bliver præsenteret for. Albummet er en god og meget positiv musikalsk oplevelse der kan nydes med og uden børn. Dog savner jeg meget et teksthæfte. Cd cover er flot kreeret af illustrator Sisse Haugaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev