At skabe tidlig læseglæde er vigtigere end nogensinde før. I denne artikel kan du blive klogere på BørnehaveReolen, et nationalt tilbud til børnehaver, der giver adgang til digitale bøger via eReolen, og som er fyldt med masser af inspiration til kreative og praksisnære aktiviteter, der nemt kan anvendes i en travl hverdag.

Af Camilla Ringkjøbing Jensen

BørnehaveReolen er blevet udviklet i samarbejde med forfattere og illustratorer og består af informations- og formidlingsmateriale med relevante aktiviteter og forslag til bøger, som understøtter og supplerer den styrkede pædagogiske læreplan gennem udvalgte temaer; efterår, følelser, kroppen, jul og sprog.

www.ereolen.dk/boernehavereolentilinstitutioner kan du finde materialet og information om tilbuddet og koncepterne.

For at lette adgangen til inspirationen består tilbuddet af et katalog og fem plancher med QR-koder, som giver adgang til tilhørende flyers med kreative aktivitetsforslag. Derudover har pædagoger og børnebibliotekarer mulighed for at tilmelde sig et nyhedsbrev, hvor de kan modtage løbende inspirationsindhold direkte i deres mailboks.

Tilbuddet er et resultat af et projekt fra 2021-2022 med samme navn, som er blevet til i samarbejde med biblioteker, børnehaver, forfattere og illustratorer, og som har fået støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen. Projektet har involveret flere biblioteker herunder Aalborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne og eReolen.

Hver kommunes biblioteker beslutter, om loginløsningen skal tilbydes til brugergrupper i kommunen. Det kræver derfor, at man kontakter sit lokale bibliotek for at høre, om de er interesseret i at implementere BørnehaveReolen.

Kontakt Camilla Ringkjøbing Jensen på rjca@aarhus.dk eller eReolens redaktion, hvis du er interesseret i at høre mere om tilbuddet.

Camilla Ringkjøbing Jensen er uddannet lingvist og cand.mag. i Børns litteratur, medier og kultur. Hun arbejder som digital mediekonsulent og redaktør på eReolen

Bilag

-->