I den lille by Vestervomstrup, foregår der til tider underlige og mystiske ting, som skal opklares. Heldigvis har klassekammeraterne Lasse og Maja dannet deres eget detektivbureau.

En ny lydbog fra Gammafon med 65 minutters mystik og spænding.


      
Forfatter: Martin Widmark           
Lydstudie: Adaptor D&D.
Oversættelse: Mich Vraa
Forlag: Gammafon Forlaget/Gammafon Barnmedia AB.
Aldersgruppe: fra 6 år.
Læst af: Troels Walther Toya
Anmeldt af: Arne Mielcke.
Antal stjerner:

Den svenske børnebogsforfatter Martin Widmark, er aktuel med nye historier om Lasse og Majas detektivbureau. Widmark forfatterskab tæller ud over Cirkusmysteriet & Kagemysteriet, er række børnebogstitler blandt andet serien omkring monsteragenten Sofie Vaks.

 

Cirkusmysteriet & Kagemysteriet er nummer 10 i rækken af mysterier, hvor man selv kan være detektiv og gætte med på hvem skurken er. Historien omkring LasseMajas Detektivbureau, blev i 2006 sendt som julekalender i svensk tv.

 

Historien foregår i den lille by Vestervomstrup hvor der ofte foregår underlige og mystiske ting, som skal opklares. Heldigvis har de to klassekammerater Lasse og Maja har dannet deres eget detektivbureau. De har kontor i Majas kælder, og her læser de kriminalromaner, imens de venter på den næste sag, de skal opklare. De har anskaffet sig det nødvendige udstyr til brug i deres arbejde. Det er f.eks. kamera, kikkert og papnæser og parykker til forklædning. Der er tænkt på alt.

 

Duften af savsmuld, popcorn og spænding fylder luften i Cirkus Splendidos stribede telt. Troldkarlen Trocadero og klovnen Bobo udfører deres kunster i manegen. Publikum morer sig lykkeligt uvidende om, at deres tegnebøger, mobiltelefoner og smykker forsvinder. Men heldigvis er detektiverne Lasse og Maja på Plette!

 

 

 

Det virker som om, at røveren præcis ved, hvornår han
slå til! For tredje gang inden for kort tid bliver
Vestervomstrups hyggelige café udsat for røveri.
I samtlige tilfælde har kasseapparaterne været fulde
af penge. Er der nogen blandt personalet,
der samarbejder med røveren?
Detektiverne Lasse og Maja har deres mistanke.

 

De to historier på denne lydbog har begge emner der straks vakte interesse blandt de børn jeg præsenterede lydbogen for. Cirkus og kager i kombination med mystik og spænding. Hvad mere kan man forestille sig. Det lykkedes derfor, forholdsvis nemt, at holde en gruppe 6 årige børnehavebørn i skak i samtlige 64 min, mens fortællingen om mysterierne kom flydende fra højtaleren. Fortælleren har i den forbindelse en stor andel.

 

Troels Walther Toya er nok mest kendt som ”Ib” i ”Lågen i Bogen” på TV2. Siden har han lagt stemme til et utal af tegnefilm. Troels Walther Toyas stemme er ganske speciel. Han mestre på et højt niveau, det at gøre sproget facetteret, og evner en suveræn egenskab i at kringle sin stemme i variationer der passer perfekt til rollerne i fortællingerne. Artisteri nærmest.

 

De to historier har hver 8 afsnit. Hvert afsnit har sig egen overskrift, som nævnes af fortælleren. Hver historie indledes med et lille musikalsk intermezzo. Lydbogsserien med Lasse og Maja og deres detektivarbejde, er absolut at anbefale til børn i alderen fra 6 år og opefter. Dog er det er vigtigt at børnene høster glæde og oplevelsen af historierne i samvær med en voksen, så lydbogen får status som et objekt, og ikke det modsatte.

 

Den lydmæssige kvalitet kan der ikke peges fingre af, ligesom coveret på Cd’en beskriver alle relevante oplysninger, på nær lige det anbefalede alderstrin. Og så er der lige det med den tætsiddende folie, men forlaget lover bedring.

 

Produktionen har fået pæne anmeldelser for både underholdningsværdien, historierne og ikke mindst fortælleren. Martin Widmarks forfatterskab er værd at stifte bekendtskab med.

 

Derfor 6 flotte stjerne – uden mystik - til Cirkusmysteriet & Kagemysteriet på lydbog.

-->