Det allerbedste ved spillet er, at man spiller sammen: Farveuhyret og de 2-5 spillere, som skal samle farvede brikker (såkaldt følelsesbrikker) og anbringe dem i krukker. Man slår med en terning, som angiver en handling. Enten skal man flytte Farveuhyret eller Pigen = de to spillebrikker, der er i spillet.

Skabt af Anna Llenas, Josep Maria Allué og Dani Gómez
www.spilbraet.dk
Fra 4 år

Undervejs samler man de farvede brikker op og fortæller noget om den følelse, som passer til. Derefter gætter man på, hvilken krukke (anbragt på en medfølgende hylde) følelsen passer til. Hvis man gætter rigtigt, ryger brikken i krukken.

Når man sammen har fået alle de fem følelser i de rigtige krukker, har man vundet, og spillet slutter. Alternativt slutter spillet, fordi det ikke lykkedes at få de fem følelser i de rigtige krukker, inden tre krukker med blandede følelser er blevet valgt.

Det er et spil med lette regler, hvor man sjældent taber. Og når man taber, er man flere om det. Spillet kan derfor være med til at holde konkurrence-genet i skak, og man kan lære at tabe et spil uden at tabe ansigt.

Spillet er et spin-off fra bøgerne om Farver og følelser, som med fordel kan læses, før man spiller første gang. Til "Farver og følelser"-universet hører også et såkaldt Kamishibai, et kraftigt kartonteater med både forklaring og tekst til oplæsning. Gå ind på forlaget Boldens hjemmeside og søg på "Kamishibai". Desuden kan man købe farvemonstrene som bamser og en malebog.

-->