Titlen lover ikke for meget. Her er virkelig tale om en perlerække af korte film. Klassikere og lidt nyere mellem hinanden. Tre af dem er tegnefilm. De handler om hverdagsemner for små børn.


Spilletid: 97 min.
Dansk tale, ingen undertekster
Produceret af: Magic Hour Film
Distribution: ArtPeople
Set af: Bjarne W. Andresen


MIS MED DE BLÅ ØJNE hører til blandt klassikerne. Den sjove musik og Thomas Windings stemme skaber en god stemning, som nøje følger handlingen. Når stemningen i handlingen skifter, skifter musikken også. Selve historien kræver næppe præsentation, og moralen er, at du kan godt være ok, selv om dine øjne har en anden farve.

 

HÆNDERNE OP handler om drengen Oliver, som er lidt irriteret på sin lillesøster Louise. Desuden vil han hellere passes af den unge Josefine end af den gamle fru Brus. Ved list får han lavet om på aftalerne, så Josefine skal passe dem, men det går galt. Oliver låser sig ude, og han må igen bruge sin snilde i forsøget på at klare ærterne. Børn kan relatere til både temaet om valg af babysitter, at være alene hjemme, at være låst ude og mange kender også til at have en søster eller bror, som både er dejlig og irriterende.

 

LILLE FAR handler også om et af de vilkår, børn har: pigen må hele tiden vente, mens far taler med bekendte. Hun smutter op i Rundetårn. Så kan Far gå og lede efter hende, kan han. Igen er det barnet, som handler fornuftigt og redder det hele til sidst.

 

ABEN OSVALD er ligesom den første titel en vellykket tegnefilmsudgave af Egon Mathiesens historier. Poul Dissing synger teksten. Billede, musik, melodi og sang indgår i én helhed. Den store bølle-abe får altid både først og størst. Moralen er, at det hjælper at kunne sige "nej!"

 

OP MED HUMØRET handler om Emil og hans kanin. Emil træner med sin kanin, som lærer at hoppe over mælkekartoner. En dag dør kaninen. Den bliver begravet i en papkasse. Emils frustration bliver til vrede, som først vender, da Mor foreslår, at de køber en ny kanin. Det vil Emil godt – og så fortryder han alligevel. Man ser en kammerats far, som har berøringsangst i forhold til Emils følelser, og Mor ved heller ikke, hvad hun skal stille op. Emil vil bare have lob til at være ked af det.

 

RØDE ØRER slutter perlerækken af. Herman er forelsket i Britta. Her er der en superhelt, som er fortælleren. På den måde appellerer filmen både til piger og drenge. Herman dagdrømmer, at han er superhelt, så han kan klare det hele på en time.

 

Der er lidt for enhver smag. Hvert barn vil finde sin egen favorit, og filmene er ikke længere, end at de kan ses igen og igen.

-->