Denne dvd er en samling af de fire afsnit, som tidligere er vist på DR. En sød fortælling om realistiske oplevelser, tanker og problemer for den 12 årige Julie.
Spilletid: 113 min.
Produceret af: DR og Art People
Set af: Bjarne W. Andresen
Stjerner:

Væsentlige begivenheder i Julies liv udspiller sig i forbindelse med tilsvarende for dansk fodbold. F.eks. blev hun født under EM finalen 1992 og fik første gang sukkersygeattack under VM kvartfinalen 1998. Den meget fodboldinteresserede far går glip af meget i Julies liv af samme grund. Han mener det godt men er en lige så stor klaphat som den, han har på hovedet.


JULIE fortælles gennem Julie selv. Det sker lidt specielt ved, at Julie nogle gange nærmest træder ud af historien og henvender sig direkte til seeren. Historierne krydres med sange, som jeg kun kan betegne som søde. Helt uden hitpotentiale, men de passer rigtigt godt ind i historien.

I første afsnit oplever Julie, at hendes far flytter. Hendes bedste veninde, Trine, får hende med til at stjæle og lyve. Trine er i det hele taget "dårligt selskab" men samtidig den, som redder Julie. Trine er lidt mere moden end Julie, som derfor ser op til hende. I afsnit to dør Julies farfar og hun begynder at interessere sig seriøst for drenge. I tredje afsnit er det fester, rygning og gruppepres, som er temaerne. Trine tror, Julie har stjålet hendes kæreste og Julie har et kompliceret forhold til faren. I sidste afsnit tager klassen på lejrtur. Her tilspidses helt realistisk både de gode og de dårlige forhold. Meget forudsigeligt ender det hele godt.


De mange forskellige problemer, som en 12 årig pige kan have, beskrives uden løftede pegefingre. Derfor kan JULIE ses både af lidt yngre børn, af 12 årige og ikke mindst af deres forældre. Det er godt tv, når både børn og forældre kan glæde sig til at se næste afsnit.

Det ville have klædt denne dvd, hvis introen til hver af afsnittene var skåret væk. Når man se alle fire afsnit som en samlet film (og det kan den sagtens bære), er der ingen grund til få et resume af de foregående afsnit tre gange.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev