Tror du på nisser og julemænd? Så er Sven Nordqvist historie om de mange mærkværdige ting der kan ske i julemåneden, et sikkert valg.3 stk. CD med tekst og illustration af Sven Nordqvist.
Forfatter: Sven Nordqvist           
Spilletid: ca. 3 timer
Producer: Bine Grassmé, Adaptor D&D.
Lyd: Troels Alsted.
Oversættelse: Susanne Vebel.
Forlag: Gammafon Forlaget/Gammafon Barnmedia AB.
Aldersgruppe: Fra 5 år
Fortæller: Lars Knutzon.
Anmeldt af: Arne Mielcke den 16. december 2006.
Antal stjerner: 

Tror du på nisser og julemænd? Så er Sven Nordqvist historie om de mange mærkværdige ting der kan ske i julemåneden, et sikkert valg. En digital lydbog i uforkortet udgave, i serien om Peddersen og Findus der i denne herlige fortælling er i julestemning.

Nogen gange sker der ting og sager som man ikke kan forklare. Og når de så endelig sker, kan man jo bare glæde sig over at man har fået lov til at opleve sådanne ting. Det må den finurlige og noget distræte opfinder Peddersen erkende, da han får lovet sin sprælske kat Findus, at nissen vil gøre sit indtog juleaften. Findus har nemlig aldrig i sit lange katteliv, mødt en julenisse, men hørt fra nabobørnene, at netop de, ville få nissebesøg juleaften. Peddersens store problem er imidlertid at han ikke tror på nisser, så hvad gør en opfinder så i den situation? Han konstruerer en såkaldt ”nissemaskine”. Han må jo holde sit juleløfte han gav til katten. Senere skulle det vise sig at dette løfte kommer til at volde Peddersen langt større problemer end han havde forestillet sig. Samtidig sættes Peddersen og Findus venskab på en alvorlig prøve om Peddersens troværdighed.

Peddersen har da han var lille, som ganske mange andre, oplevet at få sine ønsker opfyldt når man skriver en ønskeseddel. Så det beslutter han at gøre sammen med Findus. Sammen bygger de en snelygte og gemmer ønskesedlen i en snebold. Snelygten som de tænder, er så et tegn på at nissen har været på besøg og fundet ønskesedlen, hvis altså de næste morgen kan se at lygten er braset sammen. Findus er helt sikker på at nissen har været på besøg, fordi snelygten faktisk er braset sammen den kommende morgenstund. Peddersen har nu et alvorligt problem, og beslutter derfor selv at lave en nisse. Nissen skal for at katten ikke fatter mistanke, kunne bevæge sig. Imidlertid får Peddersen tekniske problemer med at få sin ”snydenisse” til at fungere, og det ender med at han opgiver at få den til at virke. Men så pludselig sker der ting og sager.

Lars Knutzons formidling af Sven Nordqvists er et fremragende supplement til juletidens mangfoldiggørelse af fraseret glimmermusik og multimedie. Peddersen og Findus minder til stadighed om en cocktail hvor ingredienserne består af Cirkeline og drengen fra Lønneberg, men hvor den gode tradition om underholdning bygget op omkring en god historie, er omdrejningspunktet. Historien kan ikke undgå at bringe lytterne i julehumør, og fortællingen indbyder ganske af sig selv til stemningsfyldt julehygge, men en liflig fornemmelse af et svensk vinterlandskab, med snefnug og frost.

Kassetten indeholder de 3 cd’er med i alt 17 kapitler som kan nydes i en sammenhæng, eller enkeltvis. Uanset hvilke version man måtte vælge, er der garanti for god juleunderholdning. Denne produktion fra Gammafon, indkasserer 6 flotte julestjerner.

-->