Benny Andersen oplæst af Povl Dissing
Forfatter:  Benny Andersen
Indtalt af: Poul Dissing
Spilletid:  2 timer 32 minutter (mp3)
Forlag:  Borgen
Anmeldt af: Bjarne W. Andresen
Stjerner: 


Finurlig og sprogfornyende. Med en historie, som på en gang er i udvikling og kan høres i brudstykker. Det er kvaliteter, man kan forvente af en cd til brug i børnehaver mm. SNØVSEN OG EIGIL OG KATTEN I SÆKKEN har alle disse kvaliteter. Poul Dissings fører os nænsomt ind i Benny Andersens verden med en stemme, som gennem årene er blevet lidt rundere uden helt at miste sin egenart.


Fordi det er en oplæsning, følger historien nøje første bog af de fire Snøvsen-bøger, som meget belejligt netop nu er blevet genudgivet i en samlet udgave med illustrationer i farver. Derudover kendes Snøvsen fra to film. I SNØVSEN OG EIGIL OG KATTEN I SÆKKEN bliver Snøvsen fundet af Eigil, og sammen med Katten i sækken får de mange spændende oplevelser. Snøvsen bliver fanget af politiet, de møder to rivaliserende drenge, de finder bøhmanden og de hjælper to brødre, hvor der ellers var tæt på at flyde blod! Sidehistorien om de to brødre fungerer ikke rigtigt. Den stopper det flow, der eller er i fortællingen og bidrager ikke væsentligt til hovedhistorien.


Uhygge er der ellers ikke meget af. Det er et univers, som børn ned til tre år vil kunne følge med i. Dog er historien med brødrene en undtagelse sammen med det korte afsnit, hvor vi hører, at Katten i sækken havde nogle søskende, som blev druknet i mosen. Det er nok ikke lige dét kapitel, man skal sætte på, hvis man bruger lydbøger til at få børnene til at slappe af inden middagssøvnen!


Skulle man ikke kende historien i forvejen, kan jeg fortælle, at figurerne og deres oplevelser er som hentet ud af Kardemommeby eller en bog af Ole Lund Kirkegaard. Det bliver aldrig rigtigt spændende, men man keder sig heller ikke på noget tidspunkt.

 

-->