”Voxeværk” er SOS-Børnebyernes titel på en humanitær cd med musik for børn.Kunstner: Diverse
Titel: VOXEVÆRK
Producent: SOS- børnebyerne
Indspillet i flere studies
Produktion og distribution: MAX Musik, Haslev
Anmeldt af: Arne Mielcke
Anmeldt dato: 6/5/2006
Antal Stjerner:

Den internationale børneorganisation SOS-Børnebyerne, arbejder med FN’s børnekonvention i ryggen, for børns rettigheder til et trygt hjem med familie, uddannelse, respekt og kærlighed. Arbejdet foregår i store dele af verden, og støttes blandt andet ved salg cd’en ”Voxeværk” i forbindelse med organisationens 40 år jubilæum i Danmark.

Til lejligheden har producenten allieret sig med en håndfuld kendte musikere og entertainere i det ganske land. På cd’en bidrager blandt andet Morten Kærså og Hans Henrik Koltze, Morten Remar, Ole Kibsgaard, Martin Miehe-Renard, Hans Henrik Ley, Bjarne Lisby & Bertel Abildgaard (Bjørnebanden), Simon og Pia Rosenbaum, Daimi, og sidst med ikke mindst makkerparret Irhøj & Thorstein Thomsen og børnekoret Rumlerim med Frida Irhøj Damhus i front.

”Voxeværk” er en håndfuld søde og glade sange til børn i aldersgruppen 3 til 8 år. Alle med iørefaldende tekster. Musikken spreder med sin skiftende rytme og genre, godt humør og smil, og afspejler sig flot i kendetegnet for den enkelte musiker der bidrager med sin egen komposition.

Bedste bidrag er skæring 11 ”I min lille have” med tekst og musik af Hans Henrik Ley, sunget af Bjørnebanden. En beretning om årstiderne ”i min lille have”, med hver sine dufte og farver. Barnet der lytter kan efter sangerens spørgsmål, give sit eget bud på hvilken der er havens første farve, himlens og rosens farve. God opmærksomhedsøvelse for barnet.

Et mindre heldigt bidrag på ”Voxeværk”, er Rosenbaums version af ”mor”. Titlen og indholdet af både tekst og musik minder uvilkårligt om en cadeau i bedste Giro 413 stil.

”Voxeværk” er et album man sætter på hvis man i børnegruppen blot får lyst til glad underholdning under en eller anden kreativ aktivitet. Samtidig er alle 12 numre indspillet instrumentalt, så man har mulighed for selv at synge sangene med orkesterledelse. Ideen med instrumentaludgaverne er fin, hvis sang er en af dagens aktiviteter. Dog ville det have givet et ekstra plus hvis der var et teksthæfte med.

4 stjerner til ”Voxeværk” for en alsidig og god produceret udgivelse, med sit gode formål i mente. SOS-Børnebyernes arbejde kan ses på sos-borneby.dk/ og albummet kan rekvireres via http://www.irhojstudio.dk/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev