ANNE-MARIE DAHL

Foredragsholder, fremtidsforsker og forfatter

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Anne-Marie Dahl er fremtidsforsker og forfatter og driver sin egen virksomhed.

Anne-Marie er en efterspurgt foredragsholder og har stor erfaring i at arbejde med fremtidsscenarier og strategiske processer. Hun er uddannet cand.scient.pol. med sidefag i psykologi og har tidligere været ansat blandt andet på Instituttet for Fremtidsforskning, som rådgiver på Christiansborg og været sekretariatsleder i en landboforening. 

Anne-Marie er forfatter bl.a. til Popstars-generationen nutidens unge, fremtidens arbejdskraft, Turbineforlaget, 2010 og #tvivl modet til at vælge i et turbosamfund, Turbineforlaget 2016.

Foredrag

Send forespørgsel

Foredrag om fremtidens børn, daginstitution

Hvad er udfordringerne og hvordan ruster daginstitutionerne og det pædagogiske personale sig til fremtiden?

Curlingbørn, projektbørn, butlerbørn  og MENINGEN med fars og mors liv. Kært barn har mange navne.

Fremtidens forældre er fortravlede, engagerede, usikre, forventer det bedste for MIT barn og finder det helt naturligt at kontakte personalet døgnet rundt. Og finder ved den mindste utilfredshed sammen på Facebook eller tager advokat med til forældresamtale.

Er det et lidt for karikeret billede? Eller en fremtid, der er lige om hjørnet?

Få indblik i de vigtigste megatrends, der udfordrer velfærdssamfundet og daginstitutionerne. En fremtid, hvor kravene fra børn, forældre og politikere vokser samtidig med, at der er færre ressourcer at gøre godt med.

Hvilke krav står daginstitutionerne overfor i fremtiden? Hvad bliver pædagogens rolle? Hvordan ruster vi vores børn til morgendagens samfund? Og hvordan ruster daginstitutionerne, og det pædagogiske personale sig til fremtiden?

Workshop:
Til foredraget kan knyttes en workshop, hvor der arbejdes i forskellige scenarier for fremtiden. Med scenarier kan I udvikle nye ideer og arbejde med udfordringer i forskellige mulige fremtider.

Send forespørgsel

Foredrag om fremtidens skole og kompetencer

Hvordan ruster vi vores børn til morgendagens samfund? Og hvordan ruster vi os selv?

Fremtidens samfund, skole og kompetencer. 

Skolerne udfordres af en række ofte modsatrettede krav om, hvad skolen skal kunne, og hvilke kompetencer, der skal vægtes højest.  

Vi er på vej ind i et innovationssamfund, hvor kreativitet og empati ser ud til at afløse rationalitet og flid. Samtidig udfordrer et globalt konkurrencesamfund og stiller krav om ekspertise, målbarhed og konstant omstillingsparathed. Hvor og hvad er skolens rolle?

Hertil kommer et stigende pres fra engagerede og krævende forældre, der forventer det bedste for netop MIT barn. Samtidig udfordres dialogen af både de nye sociale medier og den nye hurtige digitale virkelighed.

Hvordan ser fremtidens samfund og arbejdsmarked ud? Hvilke kompetencer bliver centrale? Hvad bliver lærerens/pædagogens rolle? Hvordan ruster vi børnene til morgendagens samfund? Og hvordan ruster vi os selv?

Få indblik i de vigtigste megatrends, der udfordrer skolen og et bud på, hvordan I kommer på forkant med udviklingen.

Workshop: scenarieworkshop 

Til foredraget kan tilknyttes en scenarieworkshop, hvor der drøftes om fremtidens skole, læringsbegreb og personalets udfordringer i flere fremtider.

Send forespørgsel

Foredrag om SoMe-generationen

Hvordan motiverer vi en selviscenesat, zappende ungdomsklutur? Man kan, måske også blive blæst af alle de valg?

Unge, der gerne vil have jobbet, men nægter at arkivere. Unge, der ikke kan aflevere projekt, fordi de har et sygt kæledyr. Unge, der zapper videre, når det begynder at blive kedeligt. Historierne rundt omkring fra uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser tegner et billede af en generation, der vil det hele, men ikke hvad som helst.  

SoMe-generationen er opvokset i en individualistisk digital tid med ufattelig mange drømmebilleder i medierne og et overflødighedshorn af muligheder og valg omkring forbrug, rejser og tv-kanaler, og forventer selv at kunne sætte scenen, også når de indtager ungdomsuddannelserne.

Hvordan motiverer vi en krævende, selviscenesat, zappende generation, der måske indimellem også bliver blæst af alle de valg. Hvad skal der til, for at fastholde dem i ungdomsuddannelserne/på arbejdsmarkedet i fremtiden? Og er de måske ligefrem gjort af det stof, der er brug for i fremtidens netværksbaserede innovationssamfund? 

Workshop:
Til foredraget kan tilknyttes en workshop, hvor der drøftes rekruttering og fastholdelse, samt ledelse og motivation af SoMe-generationen, evt. med brug af forskellige scenarer for fremtiden.

Tusind tak for et blændende godt, engageret, intelligent og humoristisk foredrag! Den formiddag var der ingen som faldt i søvn, og vi fik meget med os hjem – det var en virkelig fornøjelse!"
Lene Lundsgaard, Ældre Sagen Mariagerfjord
Tusind tak for besøget og oplægget i lørdags. Det var vedkommende, inspirerende og et rigtig godt afsæt for den videre snak resten af dagen. Præcist som ønsket."
Andreas Vind, forstander, Brøruphus Efterskole
Endnu engang tak for et rigtig fint og tankevækkende oplæg. Vi var meget optagede af det du havde på hjerte – og hvor får du fremført på en inspirerende måde. Tak for det!"
Skoleleder Kirsten Boel, Søndersøskolen
Tak for et super godt foredrag forleden, hvor vi har fået mange positive tilbagemeldinger på en interessant og underholdende foredrag, som gav stof til eftertanke."
Afdelingsleder Anders Skov, Ungdommens Uddannelsesvejledning Aarhus Kommune
Tak for et fremragende oplæg, der tryllebandt de tilstedeværende. Det var en fornem start på et par rigtig gode dage."
Skoleleder Flemming Boel, Usserød Skole

Tilmeld dig vores nyhedsbrev