AR-HUS

Forlag, udvikler og udgiver af Augmented Reality

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
AR-HUS er et innovativt dansk forlag, der udvikler og udgiver Augmented Reality (AR)-produkter inden for trykmediet, spil og læring. Med afsæt i egne praktiske erfaringer og reelle produkter tilbyder vi foredrag og workshop om Augmented Realitys nutid og teknologiens muligheder for undervisning og læring.

Kombinationen af en bog og en gadget i børns hænder, krydret med Augmented Realitys (AR) magi, har aldrig været så tilgængelig, spændende, lærerig og sjov, som den kan være nu!

Måske kender I udtrykket "Augmented Reality"(AR), hvis I har set børnene løbe rundt og jagte Pokémons med deres smartphones? Med telefonens kamera kombinerer enheden den virkelige verden med en virtuel verden fyldt med små søde figurer du kan fange. Pokémon viser idéen med AR, men mulighederne er langt større.

Jævnligt hører vi, at pædagoger og forældre frygter børns overforbrug af skærme, både hjemme og i daginstitutioner. Men mobileenheder er ikke et problem i sig selv; det vigtigste er, hvordan de bliver brugt.

Vores  foredrag og workshop har til formål at gennemgå og afprøve de AR-muligheder, der findes i dag og kan anvendes som innovative pædagogiske værktøjer her og nu. Det vil med garanti bringe nysgerrighed, motivation og læring med ind i legen, og samtidig revidere opfattelse af mobileenheder som passive spillemaskiner.

 

Foredrag

Send forespørgsel

FOREDRAG: LEG OG LÆRING MED AUGMENTED REALITY

for pædagoger, lærere og forældre 

Mobileenheder er for længst blevet en del af vores børns dagligdag de er den første generation med en "altid, overalt, hvor som helst"-mobilkultur. Det evigt voksende marked har fundet et villigt publikum i den teknologibegejstrede ungdomsgeneration, og i dag er andelen af danske børn, der anvender mobilteknologien, helt oppe på 93%. Moderne børn kan ikke forestille sig et liv uden mobile enheder. Men bare at give børnene en smartphone eller en tablet er en doven måde at holde dem underholdt på.

Børn har stadig brug for aktiv leg, at få maling på fingrene og have en fysisk bog i hånden for at udvikle de almennyttige og sociale færdigheder.

Kan man kombinere de gode, gamle midler med moderne teknologi og helt konkret, hvordan?

Dette levende foredrag dækker over følgende emner:

  • Hvad er Augmented Reality?

  • Augmented Reality vs. Virtual Reality

  • Hvorfor er Augmented Reality interessant, og hvad kan vi bruge det til?

  • Hvordan inddrager vi Augmented Reality i læreplanstemaerne og skolefag?

  • Augmented Reality som hjælpemidler i barnets udvikling og digital dannelse.

  • Fra passiv forbruger til aktiv medskaber: hvordan transformeres en stillesiddende aktivitet til en sjov bevægelsesaktivitet?

  • Augmented Reality som en anderledes pædagogisk dokumentation

  • Levende bøger, inspiration og ideer til AR-hverdagen

Foredraget varer ca. 2,5 timer. Der vil være muligt for deltagere at selv afprøve AR-materialer i den sidste del af foredraget. Materialemappe inkl. demo-pakke til børn uddeles til alle deltagere.

Foredraget henvender sig primært til dem, der arbejder med børn fra 0-10 år, men alle interesserede er naturligvis velkomne.

 

Send forespørgsel

KREATIV WORKSHOP: LEVENDE BILLEDER

for børn fra 3-10 år (vejl.)

"Kan du forestille dig maleark, som ikke kun er begrænset til farvelægning, men som også åbner døren til en helt ny verden? En verden, som du kan fordybe dig i, se, høre, interagere og spille med..." det er ikke bare fantasier eller associativ tænkning det er AR-teknologi in action!

På denne workshop skaber børnene selv sine egne unikke helte ved at farvelægge billeder på et maleark, gør dem levende, leger og interagerer med dem i Augmented Reality. Søde figurer, lavet med ens egne hænder, dukker lyslevende op direkte på maleark. Børnene kan "holde" figurerne i hænderne, "løfte" dem og lege med dem.

"Brug farveblyanter, malekridt eller tuscher. Brug de farver, du har lyst til, du kan endda tilføje prikker, blomster, striber... eller hvad din fantasi kan finde på. Slip kreativiteten løs og se dit kunstværk komme til live, præcis som du har malet det..."

Alle maleark indeholder illustrationer af eventyrlige figurer, som er nemme at farvelægge. Figurerne har flere AR-animationer med lyd og musik. AR-animationer og interaktioner svarer til små børn. En sæt maleark med 6 forskellige motiver stilles til rådighed, så børnene selv kan vælge den figur (eller to), de vil lege med.

Når børnene har malet og prøvet deres levende helte, spiller vi en sjov spil på grænsen mellem AR-verden og virkelighed. Der findes flere former for spillet, afhængig af børns ælder, derfor er det en god idé at pædagogen/læren kontakter os før workshoppen.

Spil på workshoppen kan udvides med en konkurrence med diplomer og en AR-præmie.

Lav bagefter en levende udstilling med børnenes tegninger og imponer forældrene, når de henter deres børn i institutionen. Du kan også tage foto og optage video af børn med deres levende figurer direkte i appen.

Workshop varer ca. 1,5-2 timer.
 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev