BIRK CHRISTENSEN
Forstander, tidl. lærer, forfatter og foredragsholder
BIRK CHRISTENSEN
Forstander, tidl. lærer, forfatter og foredragsholder
Send en uforpligtende forespørgsel
Birk Christensen er en populær foredragsholder blandt forældre og personale i daginstitutioner og skoler. Med stor erfaring og humor giver han deltagerne inspiration til ny indsigt og praksis i familien og i skole og institution.
Foredragsholder Birk Christensen har det meste af sit voksenliv arbejdet med børn og unge både i praksis og på politisk niveau. Særligt har Birk arbejdet med opdragelse, indsats og mobning, og han er forfatter og medforfatter på en række bøger og hæfter om børn og opvækst. Birk var i 1987 med til at søsætte Børnetelefonen, og fra 1989-2005 var han ansat som sekretariatschef hos Børns Vilkår. Han har derudover stor praktisk erfaring med at arbejde med børn og unge i alle aldersgrupper, senest som efterskoleforstander.
Særligt skoler, institutioner, foreninger, kommuner og oplysningsforbund efterspørger Birk Christensens inspirerende og tankevækkende foredrag.
Foredrag
MIT EGET BARN OG ALLE DE ANDRE BØRN
OPDRAGELSE TIL FÆLLESSKAB
Er der mobning og dårligt miljø i gruppen eller i klassen, bliver børnenes energi brugt på det, og det har konsekvenser for indlæring og personlig udvikling.
Foredraget handler om mobning og om udstødelse i skoler og institutioner, og om forældre og medarbejderes muligheder for at hjælpe børnene til et fællesskab uden mobning.
SKØRE TEENAGERE OG HÅBLØSE FORÆLDRE
”FUCK DIG” – GRÆNSEOVERSKRIDENDE SPROG OG ADFÆRD
Voksne har altid været hurtige til at opfatte børn og unges sprog som grænseoverskridende.
Hvornår handler det blot om sprogets udvikling og dynamik, og hvornår er sproget grænseoverskridende og et udtryk for udstødelse og nedværdigelse? Dét giver foredraget et bud på.
Forældre og medarbejdere er børnenes vigtigste sproglige rollemodeller. De voksnes brug af fuck-sprog bliver taget under kærlig behandling i foredraget, der også kommer med bud på den nødvendige voksenreaktion og muligheder for, at handlinger og sprog bliver inkluderende frem for ekskulderende.