CLAUS BEHRENS

Musiker, komponist og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Claus Behrens står bag børnebogen “Musicarma - mindfulness med musik for børn”. Bogen er udgangspunktet for et nyt og anderledes koncept, der har fokus på at øge børns trivsel.

Konceptet Musicarma - mindfulness med musik og børn kombinerer musik, afslapning/mindfulnessøvelser, illustrationer, aktiviteter og remser. Det er udviklet til at kunne bruges i daginstitutionen og indskolingen såvel som i hjemmet. Familievejleder Lola Jensen har været mentor og skrevet forord til bogen, og Lotte Salling har skrevet remserne og lavet øvelserne.

Claus Behrens har gennemført en undersøgelse, hvor mere end 600 børn og voksne og 30 daginstitutioner og skoler har medvirket. Undersøgelsen viste, at med det nye koncept følger en lang række positive resultater; færre konflikter, mere ro og gladere børn.

Claus har stor passion for og erfaring med musikken. Han interesserer sig for, hvordan musikken har indvirkning på vores krop og sind, og hvordan den kan øge vores trivsel og velvære i hverdagen. Det er en gave at opleve at kunne påvirke positivt gennem musikken.

Claus har en pædagogisk uddannelse fra Konservatoriet i Haag og en handelsuddannelse fra Business College Syd.

Foredrag

Send forespørgsel

MERE TRIVSEL - MINDRE STRESS

Børn er 'på', fra de vågner til de skal i seng, og de har brug for pusterum i løbet af dagen for at fungere og lære. Hvordan kan vi med simple værktøjer være med til at øge børns trivsel i en stresset hverdag? Musicarma har evidens for mere ro, færre konflikter og gladere børn. Claus viser konkrete lavpraktiske øvelser, som kan tages med og bruges i hjemmet, i daginstitutionen eller i indskolingen. Der vil også blive delt erfaringer fra forskellige skole- og børnehaveforløb og fra udviklingen af et koncept, der konstant giver nye muligheder.

Hvad siger forskningen om stress, og hvordan kan vi påvirke hjernen med lyd for at blive mindre stressede?

Hvad betyder det, at musik fra den danske kulturarv indgår i konceptet, som bl.a. Den blå anemone og I Danmark er jeg født?

Målgruppen for foredraget er lærere, pædagoger og forældre.

Claus tilbyder også forløb og temadage med mindfulness med musik for børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev