DION RASMUSSEN

Musikentrepenør, underviser og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Dion Rasmussen har i mere end 15 år været en del af den danske musikbranche og har siden 2010 brugt sin musiske erfaring i undervisning af udsatte unge. Dion fortæller i sit foredrag om mange af de pædagogiske og psykologiske aspekter, der kan være forbundet med at arbejde med socialt udsatte unge og musik.

Dion Rasmussen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har bl.a. vundet en Gaffa pris for bedste danske hiphop udgivelse. Et af kodeordene i Dions undervisning har været motivation. Mange af hans tidligere elever er i den grad, hvad man kan kalde mønsterbrydere, som er gået fra at være tæt på at droppe ud af skolen til topkarakterer på videregående uddannelser eller fast arbejde.

Meget af Dions tidligere undervisning har ikke blot handlet om at lave musik, men nærmere om dannelse, sociale normer, at skabe sin egen fremtid og opnå faglig succes med andre metoder, end man normalt vil tage i brug. Der er ganske vist flere faktorer, som har spillet ind for de udsatte unge, men musikken har i høj grad hjulpet dem til at knytte stærke sociale og faglige bånd, og flere af dem har endda udviklet sig så meget, at de efterfølgende er blevet signet til større danske pladeselskaber.

Et af de meget roste projekter, som Dion har været koordinater på, er singlen Betonpaladset, som også var titelnummeret til en compelation-cd med unge udsatte fra Aarhus Syd. Dion har desuden i seks år arbejdet sammen med danske ungdomsfængsler, hvor han gennem sine sangskrivningsworkshops har givet de indsatte alternativ dansk- og musikundervisning.

Dions udgivelser har genereret mange millioner afspilninger på musiktjenester som Youtube og Spotify, både med egne numre og som sangskriver for andre artister. Gennem sin tid som underviser har Dion været ansvarlig for mere end 10 rapskoler og assisteret med at opstarte nye skoler flere steder rundt i landet. I dag driver han sit eget indie label Slingshot Music, hvor der bliver arbejdet med management, publishing, sangskrivning, workshops og foredrag, og hvor han både arbejder med musikbranchen og i kommunalt regi indenfor undervisning.

Foredrag

Send forespørgsel

MUSIK SOM ET KRIMINALPRÆVENTIVT OG PÆDAGOGISK VIRKEMIDDEL

Foredraget omhandler mange af de pædagogiske og psykologiske aspekter, der kan være forbundet med at arbejde med socialt udsatte unge og musik. Herunder hvorledes rapsmusik kan bruges som alternativ danskundervisning, der kan styrke faglige såvel som sociale kompetencer, skabe succesoplevelser og give de unge selv-terapeutiske værktøjer.

Indenfor det seneste årti har det DMA vindende musikprojekt 'Rapakademiet' været med til at bane vejen for en helt ny musikkultur blandt unge i Aarhus. Man har fra kommunens side fået øjnene op for de muligheder, der ligger i at bruge rapmusik som et led i en kriminalpræventiv integrationsproces i socialt belastede boligområder. Den normale pædagogik er blevet skiftet ud med musik, og danskundervisningen foregår ikke i et klasselokale, men i et musikstudie.

Foredraget omhandler bl.a. selve begrebet 'Rapskole', hvad det kræver af ressourcer for at kunne drive, og hvordan det fungerer i praksis med de unge. Der vil i foredraget være konkrete eksempler på cases, hvor rapmusik er blevet brugt som et fagligt styrkende og kriminalpræventivt læremiddel.

Dion bruger i foredraget både lyd- og videomateriale i form af sange, live optagelser fra koncerter og musikvideoer med de unge fra Rapskolerne.

Foredraget henvender sig primært til pædagoger, socialrådgivere, SSP og andre, som arbejder med socialt udsatte unge.

Send forespørgsel

WORKSHOP - SKRIV DIN EGEN SANG

I denne populære workshop lærer deltagerne, hvordan de skriver og opbygger en sangtekst fra bunden. Der arbejdes fokuseret med kreativitet, struktur, indgangsvinkel og samarbejde.

Nogle af de aspekter, der arbejdes med, er rimtyper, sprog, takter og tempo, brainstorm, flow, stemmeføring og en struktureret opsætning af rap-/sangtekst.

Målet med workshoppen er at motivere deltagerne og samtidig give dem lette, anvendelige værktøjer, som de fremadrettet kan benytte sig af i både musiske, faglige og sociale sammenhænge.

Alle workshops kan tilpasses specifikke behov. De kan strække sig fra to timer til flere sammenhængende dage.

Tidsintervallet for en workshop afhænger bl.a. af antallet af deltagere, men for at få mest muligt ud af det, strækker de fleste workshops sig over 4-6 timer inkl. pauser. Ofte er der 8-16 deltagere, men der kan sagtens arrangeres workshops med langt flere personer.

Ved længerevarende workshops (minimum 2 dage) vil der være mulighed for at indspille en - eller flere - sange under selve afviklingen. Dette bliver gjort med transportabelt udstyr, og de indspillede sange bliver efter en professionel efterredigering og mixning overdraget til deltagerne, som kan uploade dem til YouTube og div. musiktjenester ifølge aftale.

Alt afhængig af workshoppens omfang vil der være mulighed for at lave en musikvideo til deltagernes indspilning.

Temabaserede workshops:
I forbindelse med temadage på skoler, som eksempelvis kunne have fokus på eventyr, teater, kultur, miljø eller sundhed, kan materialet til workshoppen tilrettelægges omkring det aktuelle emne.

Dette betyder, at vi går analytisk til værks, arbejder mere med research og laver sangtekster, som er baseret på fagligt indhold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev