ELISABETH GJERLUFF NIELSEN
Sangerinde, forfatter og foredragsholder
ELISABETH GJERLUFF NIELSEN
Sangerinde, forfatter og foredragsholder
Send en uforpligtende forespørgsel
Elisabeth Gjerluff Nielsen (1957), er uddannet fra Danmarks Radio i 1980. Hun fik sin debut som komponist, tekstforfatter, sanger, sangskriver samt frontfigur i gruppen Voxpop (1980-83). Hun er sidste skud på stammen i en søskendeflok på fire, heriblandt Peter AG (GNAGS). Efter tiden som frontfigur i gruppen Voxpop fortsatte sangskriveren til arbejde i en solokarriere, som indtil videre er blevet til 11 soloalbums. Senest Rettidig Ømhed, 2017.
Sideløbende med solokarrieren har Elisabeth Gjerluff Nielsen leveret radio-, TV-, filmmusik og teaterarbejde, samt skrevet sangtekster til blandt andet Lis Sørensen, Søs Fenger, Sanne Salomonsen og Ray Dee Ohh. Derudover har Elisabeth skrevet et hav af børnesange, skrevet bøger, deriblandt Isdronningen, 1999, samt bidraget løbende til antologier, tidsskrifter og aviser, senest klummer og indspark til Berlingske Tidende 2018.
Foredrag
STORE BØRN
Dette foredrag tager udgangspunkt i Elisabeths erindringsbog : "Store Børn", som udkom august 2019.
Bogen starter Nytårsaften 1997, hvor fire voksne søskende er samlet i barndomshjemmet i Skjern. De har netop mistet deres far, og nu ligger deres mor terminalt syg på det lokale sygehus . Bogen udvikler sig i dagene, hvor begge forældre dør, og hvor Elisabeth detaljeret fortæller om barndommen i 60'erne, i en lille jysk by. Denne barndom perspektiverer hun til sit voksenliv i hovedstaden, hvor hun efter mange år må konstatere, at søskendeflokken, som nu er "Store Børn" er vokset langt fra hinanden. Så langt, at de trods en fælles opvækst ikke længere synes i stand til at nå hinanden.
"Store Børn" er Elisabeth Gjerluff Nielsens barndomserindringer, blandet med en nutidsskildring af den voksnes erkendelse af tabuiserede turbulente følelser mellem søskende .
Den store interesse omkring udgivelsen har givet Elisabeth anledning til at afholde forfatterbesøg med oplæg og oplæsning, som kan lægge op til spørgsmål og debat og overvejelser, vedrørende det forhold, at hver 4. dansker efterhånden har afbrudt kontakten til et nærtstående familiemedlem.