ESBEN SVANE

Sangskriver, musikproducer, multi-instrumentalist

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Esbens historie og skæve rejse mod drømmen og en lidt anderledes karriere resulterer i hudløst ærlige, motiverende og tankevækkende foredrag.

Esben Svanes musikkarriere startede allerede ved klaveret som 6-årig, og fortsatte på trommerne som 8-årig. Interessen blev hurtigt til store drømme, og som 14-årig begyndte han at gå målrettet efter at blive professionel trommeslager. I 2009 var han med til at danne bandet Ulige Numre, og i 2011 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med bandet, A Friend In London, som han også turnerede både i Danmark og udlandet med. Sidenhen har han forfulgt en solokarriere, og er idag selvstændig sangskriver, musikproducer og kunstner. Esben er bosat i København sammen med den karismatiske trommeslager Ihan Haydar fra bandet L.I.G.A., som han har konverteret til islam for at kunne blive gift med.

Esben Svane har arbejdet med unge på både efterskoler som ekstern coach og inspirator, og på sit eget musik- og sangskrivningskursus på Vostrup Efterskole. Han har dertil været sangskrivnings- og performance-coach for DR og KODA v. Børnenes MGP i 2014, og gæsteunderviser på Engelsholms Sangskriverlinje, samt keynote-speaker v. Musikstarter 2015.

Esben Svane ønsker at inspirere og motivere unge gennem sine foredrag, der giver plads til drømme, og som lægger meget op til en efterfølgende dialog og Q&A med eleverne.

Foredragene har været en stor succes på efterskoler, i overbygningen og mellemtrinnet.

Foredrag

Send forespørgsel

DRØMME, MÅL, TVIVL OG TRO

Personligt motivationsforedrag, der tager udgangspunkt i Esben Svanes egen historie og rejse fra gården i Sejrup/Jylland til de store scener i udlandet, til lydstudiet i København. Et foredrag om tro og håb og mangel på samme. Om store drømme, om at sætte mål og om at kæmpe for dem og nå derhen.

Varighed: 60 - 120 min. (efter aftale)

Må man godt være 30 år og ikke have nogen uddannelse?

Ja, det må man godt - ifølge Esben Svane, der på trods af sin alder aldrig har taget en uddannelse og alligevel har gang i karrieren som kunstner, sangskriver og musikproducer.

Der hersker i dag et enormt pres på børn og unge fra systemets side, men er det okay at gøre noget helt modsat? Esben Svane stilede efter sin store drøm - at komme ind på Musikkonservatoriet som trommeslager, men drømmen ændrede sig undervejs mod målet.

Det er svært at være teenager eller menneske i det hele taget. Livet byder på både op- og nedture, og man kan ofte være sin egen værste fjende. Foredraget tager udgangspunkt i hårdt arbejde, fokus, tro, viljestyrke, og vigtigst af alt: at man ikke lader andre diktere sit liv og ikke giver op, når man møder modstand.

Systemet presser de unge til at skynde sig at tage en uddannelse, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet, blive normale forbrugere og passe ind i systemet. Men er den verden vi lever i virkelig så firkantet? Er det ikke okay at drømme om en helt anden tilværelse, hvor man gør sin passion til sin levevej, så alle de timer man skal bruge på arbejdet, hvilket er en tredjedel af ens voksne liv, bliver mere som en leg? Foredraget minder publikum om, at være vedholdende i troen på sig selv - også når man ER nået i mål.

Esben Svane har selv været tæt på at opgive sine drømme adskillige gange, og kan stadig blive ramt af af et dræbende mindreværd eller en meningsløshed, så det ofte kan virke lettere at kaste håndklædet i ringen. Han har døjet meget med mindreværd og ikke følt sig tilstrækkelig. Derfor var det også først som 24-årig, at Esben fandt ud af, hvad han "gerne ville være når han blev voksen."

Send forespørgsel

FRA BUNDEN TIL TOPPEN OG TILBAGE IGEN (FOR MEGET ALKOHOL OG RØG)

Et personligt foredrag, der tager udgangspunkt i Esbens egen historie og bogstaveligt talt skæve rejse, med særligt fokus på alkoholen og cannabis som rejsepartner hele vejen fra bunden til toppen og tilbage til bunden igen.

Varighed: 60 - 120 min. (efter aftale)

Det er ikke nogen hemmelighed at musikbranchen er en hård branche. Hvordan arbejder man sig op fra bunden efter at have været på toppen? Hvad kan et overforbrug af alkohol og cannabis gøre?

Livet er finurligt. Selv hvis man når toppen professionelt, kan man samtidig ramme bunden personligt. Det erfarede Esben Svane, da han efter at have vundet Dansk Melodi Grand Prix i 2011, gik to hæsblæsende år i møde i den hurtige bane. Vilde oplevelser, turnéer og en hverdag der pludselig var blevet til én lang fest med konstante tømmermændsdage. Da det hele kørte med 120 i timen, gik det pludselig op for Esben at han var dybt ulykkelig - selv om han levede midt i sin drøm. Hvorfor?

Vi kan alle sammen ende et ærgerligt sted eller komme ud hvor vi ikke kan bunde. Først da Esben erkendte at hans bedste forsøg på at få styr på sit problem, var en fiasko, ramte den komplette magtesløshed. Han ringede til AA og gik til sit første møde for at få styr på sig selv.

Foredraget er både historien om en drøm, der bliver virkelighed, og en drøm, der bogstavelig talt går op i røg. Om en fest der ikke stoppede, før den ramte bunden. Om målsætninger, modgang, tvivl og depression. Om at falde fra hinanden og samle sig på ny. Om hvordan man finder et håb, når man er helt ødelagt og føler sig alene i verden.

I foredraget går Esben i dialog med de unge om alkohol og stoffer, når han hudløst ærligt italesætter misbrug/overforbrug ved at stille eget liv og egne valg til skue.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev