FRANK CLIFFORTH

Foredragsholder og musiker

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Frank Clifforth blev landskendt, da han deltog i X- Factor i 2016. Som tidligere misbruger og kriminel ankom han til programmet med en barsk historie i bagagen - men også med et budskab om, at med håb, tro, vilje og hjælp fra de rette mennesker er det muligt at forandre sit liv.

Fra misbrug og kaos - til et nyt liv

Frank Clifforth er i dag helt ude af alt misbrug og kriminalitet. Han har et velfungerende liv som foredragsholder, musiker, pædagog og (ikke mindst) som far for sin datter Shine.

Frank Clifforths barske og rørende biografi Og selvom vejen den var lang udkom i maj 2017. Bogen er skrevet af Marianne Rohweder i samarbejde med Frank Clifforth for forlaget Peoples Press.

I bogen beskriver Frank barndommens utrygge opvækst i et hjem med alkoholmisbrug og vold. Om hvordan han dulmede uroen, frygten og ensomheden med stoffer, sprut og kriminalitet.

Og om at nå helt derud, hvor man må vælge, om man vil miste sig selv helt eller tage ansvar for sit liv.

Kaos og mørke er nu erstattet af lys, håb og en velfungerende dagligdag som pædagog, foredragsholder og musiker.

Frank Clifforths historie er mønsterbryderens fortælling om at skifte bane og forandre sit liv på trods af alle odds.

Foredrag med Frank Clifforth:

Frank Clifforth holder foredrag for både større og mindre grupper på skoler, institutioner, behandlingscentre mv.

Frank kan også bookes til små intimarrangementer og til indlæg på konferencer, møder og kurser.

Frank holder både foredrag for unge og for voksne. 

Ved foredrag for unge lægger Frank bl.a. vægt på vigtigheden af:

  • At turde åbne op og bede om hjælp
  • At være en god kammerat og bemærke og handle på, hvis en ven eller veninde har det svært
  • At ændre adfærd
  • At tale med voksne, som man stoler på
  • At turde tro på det gode og gå efter sine drømme

Frank kan ligeledes bookes til teaterforestilling - af og med Frank Clifforth. Læs de pæne ord om teaterstykket nederst på siden. 

Foredrag

Send forespørgsel

Et foredrag for unge – der bliver i øjenhøjde

Når Frank holder foredrag for unge, tager han udgangspunkt i de problemstillinger og udfordringer, som de unge står med i deres hverdag.

Det kan være følelsen af ikke at være god nok, følelsen af at skulle præstere hele tiden, mobning, faglige udfordringer i skolen, problemer derhjemme, hvordan man er en god ven/veninde, de sociale mediers polerede billede af livet og følelsen af at skulle leve op til alle kravene.

Som afsæt for foredraget og dialogen bruger Frank sine erfaringer fra sit eget liv ift. skolegang, venner, håndtering af svære følelser, misbrug osv.  Franks livserfaring kombinerer han med sine erfaringer og faglige viden fra sit pædagogiske arbejde med unge mennesker.

Ingen af os slipper gennem livet uden problemer, modgang, sorg, smerte, frygt osv.

Men hvis vi ikke får talt om det, der er svært, er vi nødt til at finde andre måder at håndtere vores følelser på. Det kan være igennem stoffer, alkohol, træning, cutting, spiseforstyrrelser eller en ufrivillig stræben og overdrevet perfektionisme i skolen.

Et af Franks budskaber til de unge er, at der findes andre mere hensigtsmæssige veje, man kan gå, når noget bliver for svært.

Send forespørgsel

Foredrag for unge på skoler, efterskoler og gymnasier

Når Frank Clifforth holder foredrag for unge på skoler, efterskoler og gymnasier rammer han direkte ind i de unges sjæl og forståelse af de benhårde konsekvenser, det kan have, hvis man leger med ilden og inviterer alkohol, hash og hårde stoffer ind i sit liv.

Der skal naturligvis være plads til fest og farver i et ungdomsliv, men det er ikke konsekvensfrit at lege med et stort alkoholforbrug og diverse andre rusmidler og stoffer.

Med udgangspunkt i sin egen historie og sin pædagogiske viden, taler Frank uden fordømmelse, og med en stor forståelse for de unges udfordringer og problemer.

Min oplevelse med foredraget om alkohol og misbrug ved Frank Clifforth:

Jeg havde en fantastisk oplevelse med foredraget! Det var vildt spændende og fangede lige fra start. Selve starten hvor han bare sidder helt alene på scenen og \"tager stoffer\" var virkelig rammende, jeg tænkte et øjeblik for mig selv, det er jo ikke sådan det er, men det er det jo for nogen - det synes jeg var en øjenåbner. Jeg kommer selv fra en kristen familie med værdier i alt andet end alkohol og fester, men dermed ikke sagt, at jeg ikke har set hvad det kan gøre. Jeg har selv venner, kristne og ikke kristne, som tager stoffer og som drikker sig fulde hver weekend, hvilket jeg ikke selv kan identificere mig med, men jeg tror Franks syn på hele den her verden hvor man \"gemmer sig\" og egentlig bare er bange, det fik mig til at tænke."
Elev i 2. g
For mit vedkommende rammer den indlevelse Frank viser dybt og fortællingen om hvor tingene stammer fra, minder mig om at stofferne er jo bare en flugt for mennesker, unge som gamle, der har brug for hjælp. Den positive hensigt der ligger bag enhver adfærd, skriger jo til himlen om hjælp. Og hvor er det stærkt at høre og se og mærke bare en enkelt mand på scenen, som med ganske få og simple midler, får alle fanget i hans budskab."
Jan Stobberup - Selvstændig
Efter at have set Franks teaterstykke må jeg ligge mig fladt ned. Jeg blev dybt rørt over at kunne følge den evige kamp efter anerkendelse og at blive elsket af sine forældre. Med tanke på nogle af de unge mennesker jeg har haft med at gøre, var det bare troværdigt. Teaterstykket viste tydeligt at det faktisk ikke er så spændende at tage stoffer, og viser især konsekvenserne der har været for det liv Frank har valgt i stedet for."
Pia Bach Hansen – SSP Horsens kommune
Jeg har med stor interesse haft fornøjelsen af at opleve Frank Clifforths teaterstykke, som er baseret på hans eget liv og opvækst.
Lige fra første øjeblik, blev jeg grebet af stykket. Der var mange følelser der væltede indover mig undervejs og flere gange sad jeg med en klump i halsen og blanke øjne.
Jeg ville ønske jeg havde slæbt min egen 15 årige dreng med, som dagligt i skolen oplever misbrug på nærmeste hold, klassekammerater som tydeligvis ikke har den bedste opvækst med alkoholiserede forældre med i rygsækken.
Stykket er en rigtig øjenåbner for alle uanset egne sociale baggrunde."
Annette, mor til to
Frank formår at holde publikum fanget under hele stykket. Spændende, tempofyldt, rørende og tankevækkende. Budskabet når helt sikkert ind under huden på de unge mennesker. Kan klart anbefales til unge i hele landet."
Connie Smidstrup, terapeut og misbrugsbehandler
Jeg har været så heldig at få lov at opleve Franks teaterstykke. Det var super godt, jeg sad flere gange og blev ramt helt ind hvor det gør ondt.
Jeg kunne følge hele hans historie, og det er en fed måde, han fortæller den på. Frank formår at fortælle hans historie på en måde, så man bliver helt opslugt.
En rigtig god oplevelse som har et vigtigt budskab"
Keld Jensen - Konsulent. Landsforeningen af VæreSteder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev