JOHNY GAMMELGAARD

Foredragsholder, neuro-pædagog og coach
Vores hjerne er omdrejningspunktet for alt, vi foretager os - bevidst og ubevidst! Et foredrag med Johny Gammelgaard vil uden tvivl give en bedre indsigt og forståelse af hjernen. Forstå, hvorfor hjernen gør, som den gør i stedet for det, du vil have den til. Og bliv bedre til at hjælpe din hjerne godt på vej i hverdagen.

Hvis hjernen var så simpel, at vi kunne forstå den, ville vi være så dumme, at vi ikke kunne.
- Lyall Watson.

Hjernen er det mest komplekse organ, vi har: 
Milliarder af nervetråde påvirket af sanser, impulser og hormoner i en algoritme, vi formentlig aldrig nogensinde får kortlagt til bunds.

Foredragsholder Johny Gammelgaard er fremragende til at formidle hjernen og sætte ord på myriaderne af impulser og nervetråde på en måde, så hjernen giver mening. 
Han kan sætte hjernens biologi ind i en hverdagskontekst: Hvad er det, der sker, når vi forelsker os eller slås? Når vi ikke kan huske opgaven til eksamen, eller når vi ikke kan styre uden om konflikten, selv om vi kan se den på flere meters afstand? 

Med en baggrund som både offentlig leder og neuro-pædagog, er Johny Gammelgaard en mester i at formidle hjernens uendelige univers i en lavpraktisk, jordnær hverdagsudgave. Han giver konkrete redskaber til alle, der vil forstå både deres egen og andres hjerne og have indsigt i det, der sker bag frontallapperne, når nogen begynder at kaste med møblerne!

Johny Gammelgaard underviser og foredrager om hjernen på en inspirerende, begavet, humoristisk og indsigtsfuld måde, som efterlader tilhørerne klogere på sig selv, deres kolleger og hverdagens udfordringer.
 

Foredrag

Send forespørgsel

Hjernens ABC – børn og unges hjerner

Børn og teenageres hjerner er fantastiske vidundere, der er under konstant udvikling og som alt for hurtigt kan kortslutte eller lide overlast. Vidundere, som for os voksne til tider kan være svære at beundre. Når barnets hjerne er under massiv overbelastning og får barnets krop til at vride sig i arrigskab, mens vi udviser tålmodighed, der burde sikre os en plads i himlen På det tidspunkt er det godt at kende hjernens ABC for at hjælpe barnet, og os selv tilbage til overblik og ro.

Med hjernens ABC får såvel fagligt professionelle som forældre masser af redskaber til brug i samværet med børn og unge. Der skabes et unikt indblik i børnenes hjerners opbygning samt modningsproces. Hvordan stimulerer- og udfordrer vi bedst muligt børns hjerner? Hvilken rolle spiller hjernerestitution i en tid, hvor så meget foregår online?

Foredraget er let at forstå og fyldt med ny viden om hjernen, og de logikker og principper den følger. Både i Bilka, i skolen eller daginstitutionen og derhjemme.

Send forespørgsel

HVERDAGSHJERNEN - FRA STAND BY TIL GNISTER

De fleste af os har oplevet at have en dag på arbejdspladsen, hvor det er rygraden, der trækker læsset:
Det er dage, hvor man har tankerne et andet sted eller bare ikke får stemplet ind mentalt. 
Men: Sådan behøver det ikke være. Dage, hvor inspirationen holder fri, er i virkeligheden dage, hvor man ikke bruger de muligheder, man har. 
Med Hverdagshjernen fra standby til gnister! får du redskaber til at skabe flere gode dage, hvor du forstår det der skal håndteres, inklusive dig selv. 
Hver dag møder vi i udgangspunktet op med den samme faglighed, viden, begavelse og kompetence. Vi har den samme hjerne med hver dag, men det er forskelligt, hvornår vi bruger den.


Foredraget giver et solidt og praktisk indblik i hverdagshjernen. Det er den, du har med i Netto, i bad og i toget. Og det er den, du har med på arbejde også de dage, hvor man er sikker på, man har glemt den derhjemme. 
Du får en forståelse af hjernens principper og de hormoner, der leger med. Du bliver mere bevidst om hjernen og resten af din biologi, og du får indsigt i, hvordan du, også i en travl hverdag, kan inddrage hjernen positivt til aflastning og gavn. Du får viden om, hvordan din hjerne kan hjælpe dig med at komme i trim og trivsel og om, hvordan manglende opmærksomhed på hjernen kan føre til konflikt og ubalance. 

Oplægget er målrettet pædagoger og skolelærere, men har også budt på store aha-oplevelser for ledere og medarbejdere i det private.
 

Send forespørgsel

SPÆND HJELMEN... OP!

Drømmer du om at præstere lidt bedre? Til eksamen, på jobbet, til træning, i parforholdet?
Der er masser af områder, hvor vi godt kunne ønske, det hele var lidt bedre. Hvor vi lige skal spænde hjelmen og give den en ekstra skalle.
Foredraget Spænd hjelmen op! fokuserer på, hvordan du kan præstere bedre ved at give dine pandelapper en timeout.
Det er nemlig med en hjerne i balance, du bedst går ind til eksamensbordet, chefen, kampen og kæresten. Det handler om at have hjernen på din side! 
Det er lettere sagt end gjort. Når vi skal præstere, sætter stresshormonerne ind og lægger en jernring om pandelapperne. Vi lukker ned for en hel masse af de gode tanker og kreative ideer, netop når det er kreativitet og iderigdom, vi skal levere.
Foredraget giver redskaber til at løsne grebet. Du får indsigt i, hvordan du kan gøre din hjerne mest funktionel, når du har mest brug for det. Du får en forståelse af, hvordan din hjerne virker, og hvordan du kan hjælpe din hjerne til at være en samarbejdspartner, der kan tænke klart og reflektere også under pres. 
Foredraget er målrettet alle, der ønsker at præstere bedre eller føle sig mere trygge i de situationer, hvor der er krævet en ekstra indsats af dem.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev