LINE FRIDERICHSEN

Folkeskolelærer, i gang med kandidaten cand. Mag. I pædagogik og uddannelsesstudier + sundhedsfremme og sundhedsstrategi og foredragsholder.
Line Friderichsen er en ung kvinde, der selv har kæmpet en hård kamp mod spiseforstyrrelsen bulimi og en selvskadende adfærd.

Line oplever oftest, at folk forbinder en spiseforstyrrelse med vægtregulering og forfængelighed. Denne forståelse vil hun gerne have ændret, da hun ikke ser spiseforstyrrelsen som et problem i sig selv, men som et symptom på en lang række underliggende problemer. 

Hun har afholdt flere foredrag til unge i aldersgruppen 15-18 år, hvor hun ser flere og flere, både drenge og piger, der kan relatere til følelsen af ikke at slå til, og kontrollere sine følelser ved hjælp af selvopfundne disciplinerende regler.
Hun har været tilknyttet psykiatrien i teenageårene, og deler nu ud af egne erfaringer og værktøjer til, hvorledes man kan genfinde sig selv, og bryde sit mønster. 
 

Foredrag

Send forespørgsel

Spiseforstyrrelsens jerngreb

Foredraget Spiseforstyrrelsens jerngreb er en personlig fortælling fortalt af Line Friderichsen. Fortællingen tager udgangspunkt i følelsen af at vågne op, og indse at have mistet kontrollen. Hvordan er hverdagen når bulimien overtager, for at slippe for følelsen af indre kaos og et selvdestruktivt tankemønster.
Fortællingens formål er at bryde tabuet, og få et autentisk indblik i et liv med spiseforstyrrelse.
Hvordan bryder du en selvdestruktiv og selvskadende adfærd, og hvordan ændres ens identitet, når man omtales som patient. Hvordan er det for pårørende at stå på sidelinjen? Hvor der oftest oplevelses vrede, frustration, skyld og skam.
Der ses en stigende tendens hos børn og unge der diagnosticeres med psykiske lidelser, herunder spiseforsyrrelser. Unge der kæmper med en spiseforstyrrelse oplever oftest også andre psykiske problematikker såsom depression og angst. Hvorfor opstår en spiseforstyrrelse, hvordan er livet efterfølgende, og hvor går skillelinjen mellem syg og rask? 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev