MORTEN OVERGAARD-LARSEN

Indehaver af MOLMUSIK

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Morten Overgaard-Larsen holder musikalske workshops og koncertforedrag blandt andet om musikalske forløb i børneinstitutioner og indskoling. Hvad er det musik kan i forhold til samarbejde, udvikling, historiefortælling og læring?

Morten Overgaard-Larsen er uddannet lærer i 1999 med musik og biologi som linjefag. Morten er bosat i Ringe på Midtfyn. Han har komponeret og spillet musik stort set hele livet, men kastede sig først i 2014 ud i erhvervet på fuld tid.

Siden 1999 har Morten primært beskæftiget sig indenfor børnemusikgenren. Han har komponeret ca. 150 sange samt spillet et hav af koncerter i hele DK. I 2015 + 2016 spillede han således 100 koncerter med hans forskellige grupper, Beat&BrøL, Dyr I Drift, Ramund og Stjernekrigerne slår til igen.

Morten har stor interesse indenfor den elektroniske genre og har sideløbene med sin musikalske karriere undervist lærere i brugen af elektroniske medier, særligt iPaden som undervisningsmedie i de kreative fag (musik, billedkunst og medielære). I 2015-2017 var han med i det 20 mand store kunstnerkorps, som skulle formidle og lære børn at skrive sange gennem KODA-skolekontakt.

Foredrag

Hvad er det, musikken kan i forhold til at levendegøre hitorieforælling og læring herom?

Ramund er en foredragskoncert kædet sammen med anekdoter, sagn og røverhistorier fra vikingetiden, hvor de store høvdinger, konger og begivenheder får et ord med på vejen (Lodbrog, Tveskæg, Blåtand, Palnatoke, Erik Den Røde, togterne til England, Frankrig, Mellemøsten, Østeuropa osv).

Historien er taget både fra historisk materiale og fra skønlitteratur (Bernard Cornwells serie om Utrecht, Røde orm, Arnulf sagaen, Svend Tveskæg, Robert Lows bøger om vikingerne i Mellemøsten/Middelhavet, John Flanagans våbenbrødre m.fl). Serier som The Last Kingdom, Vikings og naturligvis en opvækst i Roskilde i skyggen af Vikingeskibsmuseet og Sagnlandet Lejre har også været en stor inspiration.

Send forespørgsel

BEAT&BRØL - EDUTAINMENT

En foredragskoncert om virkemidler, leg, historiefortælling og edutainment.

Beat&Brøl er en musikforestilling, der i en electronica-ramme tager de yngste med rundt i dyrenes verden for at undersøge dyrenes egne lyde. Er der musik i en løves brøl? Er der rytme i frøens kvækken? Og kan en elefants snabel faktisk sammenlignes med en trompet?

Musikken er egne-producerede sange omhandlende dyr. Deres kendetegn og deres lyde udforskes, prøves af og er alle tilført fakta og naturligvis også en god portion fantasi og fiktion.

Sangene er digitalt fremstillet vha. computer, trommemaskine og specielle effekter. Morten spiller til tracksene på drumpad, synger, instruererer og fungerer som DJ-dyr under koncerten.

Beat&BrøL kan findes på spotify, iTunes og lignende streamingtjenester.

Send forespørgsel

SANGSKRIVERWORKSHOP

Lav, producer og indspil din egen sang - på to-tre timer.

Simon Kirk & Morten Overgaard-Larsen er begge musikere og sangskrivere og er bl.a. tilknyttet KODA-skolekontaktordningen. De har begge rødder i rockscenen og har stor erfaring med indspilning og det at skrive sange med nogen, der endnu ikke har kendskab til faget.

Selve processen tager ca 2-3 timer, og så står gruppen med den færdige sang i hånden.

Processen ser således ud:

  1. Minikoncert
  2. Instruktion i det at skrive en sang
  3. Tekst -opgave (vi tegner - I bestemmer hvad) Ud fra tegningen bygges i fællesskab en historie
  4. Melodi - i fælleskab sættes teksten på melodi. Snak om vers, omkvæd, rim
  5. Indspilning - først af melodi, derefter enkelte instrumenter
  6. Mixing (i en pause)
  7. Det færdige resultat præsenteres, samt uddeling af sangskriver-diplom
Send forespørgsel

STARWARS-WORKSHOP

I en workshop, hvor Stjernekrigerne (Jonas Hellerstedt og Morten Overgaard) slår til igen, træder du ind i et Starwars univers af lyd, lys og bevægelser. Du kommer bogstaveligt talt i padawan-lære og vil efterfølgende kunne sætte Jedi/Sith på dit CV. Workshoppen tager i omegnen af 2 timer, og der er plads til 24 på et hold.

Du introduceres til Starwarsuniversets mange karakterer; de gode, de onde, planeterne og historien gennem en minikoncert med Stjernekrigerne (til koncerten er der ikke et maksantal).
Derefter skal der produceres rollespils-lyssværd, lavet af materialer, som Jonas og Morten kommer med. Til sidst øves forskellige fægteteknikker.

Er der mere tid, afsluttes workshoppen med en Capture the flag samt diverse Starwarsrelaterede stafetter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev