PERNILLE CECILIE NEDERLAND

Lærer, kunstner, forfatter og foredragsholder
Pernille Cecilie Nederland er en kreativ ildsjæl med alt hvad det indebærer - både inden for musik og forfattervirksomhed. Særligt kendetegnende for Pernille som foredragsholder, er hendes personlige føling med emnerne, i kombination med stor faglighed og substans.

Pernille Cecilie Nederland er mor til tre piger og uddannet lærer i dansk og musik. Efter nogle år som folkeskolelærer, har Pernille i en lang periode undervist voksne i personlig udvikling og kreativ skrivning. 

Pernilles interesse for musik og intelligens udsprang af en helt særlig årsag: da hendes andet barn blev født viste det sig, at hun var født med et syndrom. Herefter begyndte Pernille at studere musikkens indflydelse på følelser, intelligens og kreativitet, og har siden undervist både forældre, fagpersoner og børn i babymusik.

Sideløbende med undervisningen har Pernille Cecilie Nederland arbejdet som tilrettelægger på et tv-produktionsselskab og som projektkoordinator på forskellige børneteatre. Hun er ligeledes forfatter til Det sensitive Univers og Ord under neglene, og har derudover skrevet undervisningsmateriale til teaterforestillinger og tekster til korværk. 

Foredrag

Send forespørgsel

MUSIK OG INTELLIGENS

Hvordan påvirker musik vores intelligens, empati og evne til at være kreative?

Musikken er grundlaget for vores sprogudvikling. Det lille barn kommunikerer ordløst med dynamik, rytme og tonehøjde, præcis som vi kender det fra musikken. Men hvorfor er vi født som musikalske væsner? Og kan vi styrke vores børns sprogudvikling og intelligens, ved at inddrage musikken bevidst i opdragelsen?

Det mener Pernille, vi kan. Foredraget tager publikum med på en rejse fra undfangelsen til barnet som selvstændigt, kreativt væsen. Pernille giver konkrete eksempler på, hvordan vi som forældre og pædagoger kan styrke kernekompetencer som sprog, empati og kreativitet gennem musikalsk leg.

Pernille er uddannet musiklærer, og har arbejdet som musikpædagog i 13 år.

Varighed: Foredraget varer 1 time efterfulgt af en pause. Efter pausen er der spørgsmål og svar i 30 minutter.

Send forespørgsel

SÆRLIGT SENSITIVE BØRN

Hvordan kan vi se sensitivitet som en kompetence, og sætte sensitiviteten konstruktivt i spil?

Geni eller genert?

Med udgangspunkt i Pernilles bog Det sensitive Univers fortæller hun om de fire grundlæggende typer sensitivitet. Pernille kommer omkring de særlige kompetencer, den sensitive personlighedstype har: evnen til fordybelse, empati og kreativitet. Men for den sensitive har det ofte høje omkostninger, hvis ikke samspillet med omgivelserne er positivt og tager hensyn til de udfordringer, der er forbundet med at være særligt sensitiv. Hvordan skaber vi de bedste sociale rammer, så både den særligt sensitive og omgivelserne får det maximale udbytte af samspillet? Og hvordan kan den særligt sensitive bidrage ekstraordinært til fælllesskabet?

Pernille har, siden udgivelsen af Det sensitive Univers i 2011 holdt foredrag og workshops om begrebet særlig sensitivitet for forældre, pædagoger og partnere til særligt sensitive.

Varighed: Foredraget varer 1 time efterfulgt af en pause. Efter pausen er der spørgsmål og svar i 30 minutter.

Send forespørgsel

WORKSHOP: ORD UNDER NEGLENE

Kreativ skrivning - Creative writing

Pernille har, siden 2001, undervist jounalister, forfattere og forfatterspirer i kreativ skrivning.

Med udgangspunkt i Pernilles bog Ord under neglene laver hun oplæg til skriveøvelser, som skrives på stedet.

Klarhed i kommunikationen, kreativitet i processen og knald på sproget. Det er målet med øvelserne, som kan versioneres til alle målgrupper.

Varighed efter nærmere aftale.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev