PIA KONSTANTIN BERG

Forfatter, journalist og medstifter af Foreningen for børn med angst

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Foredragsholder Pia Konstantin Berg sætter fokus på psykisk sårbare børn og unge – både i sine foredrag, i sine bøger og gennem sit engagement i Foreningen for børn med angst.

Pia Konstantin Berg debuterede i 2016 med VI VAR ENGANG en ungdomsroman for voksne om kaos, kærlig og kampen for at acceptere sorgens skygge. Siden har hun blandt andet udgivet fagbogen DEM DER GRINER MEST om præstationsræs og glæden ved ikke at være den bedste til alt samt børneromanen FODSPOR I SNE, som handler om 13-årige Olivia, der har angst.

Hun er uddannet journalist og arbejder til daglig som selvstændig videoproducer for blandt andre Warner Bros., SF Studios og Børnecancerfonden. I 2015 var hun med til at stifte Foreningen for børn med angst, og hun har de seneste år lavet en række projekter for og med psykisk sårbare børn og unge. Allerede fra børnehavealderen oplevede Pia Konstantin Berg angstanfald, og hun har selv mærket, hvilke konsekvenser det kan have, når psykiske lidelser hos børn ikke bliver opdaget og håndteret i tide. Derfor kredser hendes foredrag blandt andet om, hvordan vi kan forbedre forholdene for psykisk sårbare børn og unge.

Foredrag

Send forespørgsel

FODSPOR I SNE

Foredrag om børn med angst

I Danmark oplever cirka 10 procent af alle børn angst og bekymring i så voldsom en grad, at det påvirker deres hverdag. Hvorfor er angst blevet så udbredt blandt børn, og hvad kan vi gøre for at hjælpe dem til at overkomme angsten?

Forfatter Pia Konstantin Berg har skrevet børneromanen FODSPOR I SNE, som følger 13-årige Olivia, der er så hæmmet af angst, at hun ikke kan komme uden for en dør. Da hendes mormor pludseligt dør, bliver angsten værre. Men så flytter Olivias morfar ind hos familien, og det bliver starten på en stor forandring. Morfar forstår nemlig Olivia bedre end nogen anden.

Jeg oplevede selv angstanfald allerede i børnehaven, men jeg anede ikke, hvad angst var, og derfor turde jeg ikke tale om de svære følelser, jeg kæmpede med. I stedet for skammede jeg mig og følte mig forkert. Det samme mønster kan jeg se blandt børn med angst i dag. De føler sig ofte forkerte og alene med angsten. Jeg har skrevet FODSPOR I SNE for at give de mange børn med angst en stemme, så vi sammen kan udfordre fordommene og nedbryde tabuet, siger Pia Konstantin Berg.

I foredraget fortæller hun om, hvordan hun mærkede angsten i barndommen, og hvad hun senere gjorde for at overkomme angsten. Samtidig giver hun gode råd til, hvordan du som forælder og fagperson kan være opmærksom på angstsignalerne og hjælpe børnene til at overkomme angsten, inden den udvikler sig og bliver alvorlig. Hør også om tankerne bag FODSPOR I SNE og tilblivelsen af Foreningen for børn med angst, som Pia Konstantin Berg er medstifter af.

Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål og debattere.


VARIGHED: 60-90 minutter          

Send forespørgsel

DEM DER GRINER MEST

Foredrag om præstationsræs og glæden ved ikke at være den bedste til alt

Hvor mange 12-taller skal du score, før du bliver lykkelig? Hvor mange likes skal du have på Instagram, før du føler dig anerkendt? Og hvor vigtigt er det, at du ved, præcis hvad du vil med dit liv allerede som barn?

De spørgsmål folder forfatter Pia Konstantin Berg ud i foredraget DEM DER GRINER MEST, som tager udgangspunkt i bogen af samme titel.

Præstationsræset blandt børn og unge er alarmerende højt, og alt imens vi kan følge den ene toppræstation efter den anden på sociale medier, bliver listen over tilfælde af stress, angst og depression længere og længere. Det er et kæmpe problem, som vi alle har et ansvar for at forsøge at gøre noget ved, mener Pia Konstantin Berg.

Der findes ikke en indlysende løsning på udfordringen, men vi kan jo starte med at aflive myten om glansbilledet og vise, at livet består af både op- og nedture. Det er okay at falde og slå sig en gang imellem. Det bliver du ikke en fiasko af. Men hvis de voksne ikke tør vise deres fejl, er det svært at lære børn og unge, at det er okay at være fejlbarlig.

I løbet af foredraget vil Pia Konstantin Berg fortælle om sin egen kamp mod præstationsræset og fremhæve de vigtigste pointer fra rækken af interviews, som danner ramme om bogen DEM DER GRINER MEST. Foredraget afsluttes med spørgerunde og diskussion samt gode råd til, hvordan du som fagperson, forælder, barn eller ung kan lære at håndtere presset og acceptere, at du ikke behøver at være perfekt.

Send forespørgsel

SKOLEFOREDRAG: TILBAGE TIL TRYGHEDEN

Hvad er forskellen på at være bange og have angst? Hvorfor kan angst blive så slemt, at man ikke kan komme i skole? Og hvordan kan man hjælpe en klassekammerat, der har angst?

Forfatter, Pia Konstantin Berg, oplevede selv angst som barn, og derfor har hun nu skrevet børneromanen FODSPOR I SNE om 13-årige Olivia, der er så hæmmet af angst, at hun ikke kan komme uden for en dør. I skoleforedraget fortæller hun både om sin egen historie, om bogen, og om hvor vigtigt det er at turde tale om udfordrende følelser som angst.

Når en elev er ramt af angst og har svært ved at komme i skole, kan det være vanskeligt for både klassekammerater og lærere at vide, hvordan de bedst hjælper eleven tilbage til trygheden. Derfor er foredraget særligt egnet til klasser, der har en eller flere elever med psykiske udfordringer. Pia Konstantin Berg, som er medstifter af Foreningen for børn med angst, kommer i løbet af foredraget med gode råd og svarer på spørgsmål om angst og andre psykiske lidelser.  

Foredraget strækker sig over to undervisningstimer og er målrettet 4. til 7. klasse, men kan sagtens modereres til ældre eller yngre klassetrin efter ønske. Oplægget kan eventuelt ligge i forbindelse med undervisningsforløbet om angst, der er lavet ud fra bogen FODSPOR I SNE. Læs mere om forløbet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev