RANDI HEDELUND JEPPESEN

Stifter af Hjælp til Ord, ordblindekspert, lærer og foredragsholder.
Randi er ordblind og uddannet lærer. Hun har derfor et livs erfaring med, hvordan det er at gå i skole og komme igennem uddannelsesystemet som ordblind.

Randi er ordblind og uddannet lærer. Hun har derfor et helt livs erfaring med, hvordan det er at gå i skole og komme igennem uddannelsessystemet som ordblind.

Randi Hedelund Jeppesen er fra en tid, hvor der hverken fandtes syntetisk tale på dansk eller mulighed for skrivestøtte. Ej heller var der tale-til-tekst eller nogle af de andre hjælpemidler, vi har i dag. 
Det var først i år 2000, da Randi startede på VUC, at hun blev præsenteret for de fantastiske IT-hjælpemidler til ordblinde. 

Randi fik som én af de første i Danmark en IT-rygsæk stillet til rådighed. Det åbnede en hel ny verden for hende. Nu var Randi pludselig selvhjulpen på mange af de områder af sit liv, hvor hun før havde været nødt til at bede om hjælp. 

Oplevelse af selv at kunne det, som før havde være umuligt for hende, fik hende til at indse, at hun kunne tage præcis den uddannelse hun ville. For Randi var drømmen at blive lærer, da hun altid har holdt meget af at formidle på alle mulige måder.

Drømmen om at blive lærer gik i opfyldelse i 2008, og under uddannelsen gjorde Randi sig mange erfaringer med IT-hjælpemidlerne. Disser erfaringer har hun brugt som lærer, og Randi kender derfor nu ordblindeproblematikken fra begge sider af katederet.

I 2017 startede Randi virksomheden Hjælp til Ord, som har til formål at dygtiggøre ordblinde elever, forældre og lærere i brugen af IT-hjælpemidler.

Foredrag

Send forespørgsel

At finde vej i livet som ordblind

"Hvad står der?" er titlen på en bog, som handler om Randis liv som ordblind. Bogen hedder sådan, fordi det er det spørgsmål, Randi gennem sit liv oftest har stillet. 

Randi er ordblind, og det betyder, at hun ikke altid har kunne læse det, som for andre er åbenlyst. Det kan der komme sjove, pinlige og frustrerende oplevelser ud af. 

Det er blandt andet noget af det, Randi vil fortælle om i foredraget. Randi fortæller også om, hvordan det er gået til, at der er kommet en bog ud af hendes erfaringer med at være ordblind, og alle overvejelserne omkring det at udgive en bog.

Randi fortæller om, hvordan hun har kæmpet hele sit liv og ydet sit bedste i skolen uden nogensinde at lære at læse og skrive på almindelig vis. 

Foredraget giver inspiration til og håb for at kunne lykkes i livet og i uddannelsessystemet til de mange ordblinde, hvis historie minder om Randis.

Foredraget er velegnet til ordblinde voksne, ordblinde elever, lærere og forældre og i øvrigt for alle, der ikke ved noget om ordblindhed, og som er nysgerrige på, hvad det er, og hvordan det er være ordblind.  

 

Send forespørgsel

Foredrag om ordblindhed og livet som ordblind

Desuden kan Randi holde foredrag om og undervise i emner som:

  • Hvordan ordblinde bedst inkluderes i klassen

  • Hvordan det er at være ordblind og bruge kompenserende hjælpemidler

  • Hvilke IT-hjælpemidler (programmer, Apps, smartphones mv.) der er mest hensigtsmæssige i forskellige situationer

Randi har 12. marts 2018 afholdt et tre-timers kursus om LST for vores ordblinde elever, deres forældre og lærere.
Det var meget meningsfuldt at samle alle parter, både børn og voksne.
Vedvarende støtte gennem hele skolegangen er vigtig, når vi skal sikre de ordblinde en god skolegang. Derfor er det altafgørende at alle primære voksne omkring vores elever er rustede til at bakke op om opgaven.
At have Randi som underviser ind i det felt, har en helt særlig kvalitet, fordi hun ud over at være underviser også er ordblind. Hun er selv bruger af LST, er en god formidler og er frem for alt en autentisk rollemodel for vores elever."
Sanne Haaber, Ordblindevejleder på Kochs skole, Århus
Jeg er ikke selv ordblind, men kender familiemedlemmer og venner som er. Det er lidt pinligt, men jeg har aldrig rigtigt interesseret mig for emnet, og derfor fik jeg noget af en øjenåbner i onsdags, da jeg var til et foredrag med Randi Hedelund Jeppesen. Foredraget foregik i Helhedshuset på Tåsinge og var blevet sat i stand i forbindelse med, at det var International Ordblindeuge. Randi fortalte om en barndom med voksne som, ved deres fordomme, fik hende til at føle sig dum og ude af stand til at følge sine drømme. Men heldigvis også med folk, som så hendes potentialer og kunne give de nødvendige skub i den rigtige retning. Der var flere ordblinde til stede denne aften, som nikkede genkendende til en del af de oplevelser, Randi havde haft.
I dag er Randi Hedelund Jeppesen konsulent i firmaet “Hjælp til ord”, og anden del af aftenen handlede om nogle af de hjælpemidler, de fleste af os har lige ved hånden på vores iPad. Og her blev forskellen mellem ordblind og læsekyndig udvisket, og vi blev alle lige opslugte og betagede af, hvordan man kan indtale sms, få læst beskeder op, og scanne tekster.
Randi holder foredrag, workshops og kurser for mennesker, som er ordblinde. Men også i høj grad for forældre, lærere og pædagoger, som kan have brug for viden om emnet. Randi er en levende fortæller, som både rører og får os til at grine, og hun er en gudsbenådet pædagog med styr på teknikken, så man hurtigt lærer om nye muligheder. Jeg kan varmt anbefale Randi Hedelund Jeppesen, hvis du har brug for ‘Hjælp til Ord\""
Agnete Sand, Svendborg
-->