SIF ORELLANA

Cand. mag i Litteraturvidenskab, madskribent og forfatter

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Sif Orellana holder motiverende foredrag om udfordringer og glæder ved livet i en børnefamilie. Sif har skrevet 12 bøger om mad, familieliv og livsstil og er stifter og indehaver af sin egen forlagsvirksomhed.

Sif Orellana er en kvinde med mange bolde i luften. Hun står bag de populære familiekoge- og inspirationsbøger Krudtugler & kanelsnegle (2004), Rollinger & roulader (2009), Spilopper & stjerneskud (2011) m.fl. I 12 år har Sif arbejdet i dansk kulturliv, bl.a. som arrangementschef for ARoS Aarhus Kunstmuseum og marketingchef for Aarhus Festuge. I 2009 startede Sif Orellana op som selvstændig med forlagsvirksomheden Tinkerbell Books. Hun er forfatter til i alt 12 bøger, der handler om mad og livsstil. Seks af Sifs bøger er kåret til Danmarks bedste og nomineret til titlen Verdens Bedste. En er kåret til nummer to i verden af Gourmand World Cookbook Awards, også kendt som Oscaren inden for kogebøger. Sif er mor til tre drenge, som spiller en betydelig rolle i hendes forfatterskab.

I februar 2017 åbnede Sif sin første økologiske baserede take-away boutique-café i Magasin i Aarhus. Ud over at være forfatter, iværksætter, foredragsholder og workshopudbyder, arbejder Sif som fotograf og kreativ konsulent i erhvervslivet. Alt Sifs arbejde bærer præg af hendes talent for personal branding, storytelling og en evne til at skabe unikke identitetsskabende universer, som mange mennesker kan relatere til og føle sig forbundet med.

Sif er uddanet cand. mag i Litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet. Det har hun suppleret med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Derudover er hun uddannet yoga-instruktør og er i gang med at tage en master i positiv psykologi på Aarhus Universitet.

Foredrag

Send forespørgsel

BØRNEFAMILIEN - KUNSTEN AT LEDE ET LOPPECIRKUS

At lede et loppecirkus kan være en udfordring med mange facetter. Livet i en børnefamilie er berigende, festligt, udfordrende, drønhårdt, fyldt med glæde og vanvittig sjovt. I foredraget kommer vi hele vejen rundt i manegen. Hvordan klarer vi den enorme ledelsesopgave, det er at få familieliv og hverdagen med jobs, praktiske opgaver og gøremål til at gå op i en højere enhed? Ønsket om tid til familien skal gå hånd i hånd med karriereambitioner, tid til venner, hobbies, motion og ikke mindst tid til trække vejret og mærke sig selv. Det er en linedans, vi bevæger os ud på, og det kræver store balancekundskaber at tilgodese alle ønsker og behov.

I foredraget tager Sif udgangspunkt i sit eget liv som leder af et loppecirkus. Familien er helt central for Sifs forfatterskab. Hvordan klarer Sif Orellana selv at få alting til at fungere? Hun kommer i foredraget med en række inspirerende bud på, hvordan vi med små kneb kan sikre mere nærvær og sammenhold i familien i en travl hverdag. Vi kommer tættere på, hvordan vi kan opnå den eftertragtede balance mellem individualitet og fællesskab, familie og karriere.
Send forespørgsel

DRØMME FÅR VINGER

Foredraget handler om, hvordan man fører en drøm ud i livet - at bringe drømmen på vinger. Mange mennesker går rundt med en drøm om at springe ud som selvstændig, men hvordan får man gjort tanke til handling?

Sif Orellana tager udgangspunkt i sit eget spring fra lønmodtager til selvstændig med egen forlagsvirksomhed. Sif deler med publikum, hvilke værktøjer hun selv gjorde brug af for at stille skarpt på sin drøm om at blive fuldtidsforfatter og forlægger.
I foredraget fortæller Sif også om processen, fra hun fik ideen til bogen Krudtugler & kanelsnegle, der har solgt mere end 110.000 eksempler, til hun indgik kontrakt med Gyldendal om udgivelsen, og hun senere stod med bogen i hånden.

Hvordan kom Sifs forlag Tinkerbell Books godt fra start? Hvor finder hun sin inspiration? Og hvordan plejer hun kreativiteten, som hendes forfatterskab udspringer fra? Det giver Sif svarene på i foredraget om at bringe drømme på vinger, hvor hun også deler sine egne erfaringer om, hvordan hun skaber balance mellem sit virke som travl forfatter og forlægger og familielivet, og ikke mindst hvordan man får drømme til at vokse og gro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev